Αναφορά για διάκριση σε βάρος τρίτεκνης οικογένειας

Αναφορά προς το Υπουργείο Τουρισμού, κατατέθηκε σήμερα 22.6.2021 από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λασιθίου, κ. Μανόλη Θραψανιώτη, την οποία συνυπογράφει ο Σωκράτης Βαρδάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ηρακλείου.

Στην αναφορά μεταφέρονται οι διαμαρτυρίες της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα Ελλάδος (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.) όσον αφορά την τοποθέτηση εξερχομένων από το Ειδικό Τμήμα Πυρονόμων της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Π.Α και την υπαγωγή τους στην ευεργετική διάταξη του άρθρου 162 παρ. 1 Ν.4662/2020.

Συγκεκριμένα, αντίθετα με τη διαταγή του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος ( παρ. 1.β της υπ’ αριθμ. 27162/ Φ. 20.1 / 11.5.2021) και την κείμενη νομοθεσία (άρθρο 162,παρ. 1β. Ν. 4662/2020) που προβλέπουν πως οι εξερχόμενοι από το Ειδικό Τμήμα Πυρονόμων της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Π.Α και πατέρες τριών τέκνων, εξαιρούνται από τη μετάθεση και απόσπαση χωρίς να υποβάλλουν αίτηση και ως εκ τούτου πρέπει να τοποθετηθούν ως υπεράριθμοι στην Υπηρεσία που υπηρετούν έως σήμερα, οι τρίτεκνοι δεν συμπεριλήφθηκαν στις ευεργετικές διατάξεις των νόμων.

Όπως επισημαίνεται και στην επιστολή, το σφάλμα της Διοίκησης οφείλει να διορθωθεί άμεσα, καθώς η μη τήρηση των νόμων, δεν πλήττει μόνο την αξιοπιστία της Πολιτείας, αλλά καταστρατηγεί τα δικαιώματα της τρίτεκνης οικογένειας και την κοινωνική της προστασία.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos