Απαλλοτριώσεις με fast track διαδικασίες στον ΒΟΑΚ
Βιοάρωμα=16.000 €

Σε άρθρο[1] στον ηλεκτρονικό τύπο αναφέρεται ότι γκρεμίζουν βίλες και ξηλώνουν επιχειρήσεις με fast track διαδικασίες προκειμένου να περάσει ο νέος ΒΟΑΚ!

Το πρόβλημα τη δεδομένη στιγμή είναι στο τμήμα του δρόμου Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος όπου ο κόσμος που ξεσπιτώνεται βρίσκεται σε αναβρασμό!

 Οι περιουσίες αυτές δεν αποζημιώνονται όπως πρέπει αφούμια μεζονέτα 500 τ.μ που απαλλοτριώνεται εκτιμήθηκε από το Δημόσιο για μόλις 16.800 ευρώ και η επιχείρηση ΒΙΟΑΡΩΜΑ, ένα βιομηχανικό συγκρότημα εμβαδού 700 τ.μ., που έχει αποσπάσει παγκόσμια βραβεία, στο οποίο – σημειωτέον – προ τριετίας έγινε μάλιστα και εκτεταμένη ανακαίνιση με μια τεράστια δαπάνη,για κάτι λιγότερο, δηλαδή 16.000 ευρώ.

Μαζί με τις βίλες ξηλώνονται και τα βενζινάδικα!

Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό αφού  μέσω ειδικών διαδικασιών, με βάση το ειδικό νομικό πλαίσιο των υποχρεωτικών απαλλοτριώσεων, καλούνται τις προσεχείς εβδομάδες να ξεσπιτωθούν από σπίτια και επιχειρήσεις για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου ΒΟΑΚ.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ Υποδομών και Μεταφορών:

Είστε ενήμερος της κατάστασης που επικρατεί;

Βάση ποιων κριτηρίων το δημόσιο εκτιμάει με ψίχουλα τις περιουσίες που απαλλοτριώνονται;

Ο ερωτών βουλευτής

Γεώργιος Λογιάδης


[1] https://www.neakriti.gr/article/kriti/1682751/gremizoun-vila-gia-na-perasei-o-neos-voak-apozimiosi-16800-euro-gia-500-tm/

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos