Αποστολή βοήθειας από το Λασίθι στους σεισμόπληκτους
από την αποστολή, πριν την αναχώρηση

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7.10.2021, η αποστολή των εφοδίων που συγκέντρωσε η Π. Ε. Λασιθίου, προς τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας των Δήμων Μινώα Πεδιάδος  & Αστερουσίων. Τα εφόδια που συγκεντρώθηκαν στον Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα, Παχεία ‘Άμμο, Καββούσι και Σητεία, μεταφέρθηκαν με φορτηγό της Π. Ε. Λασιθίου στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου  και παραδόθηκαν στην  υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μινώα Πεδιάδος κα Όλγα Δραμουντάνη, η υπηρεσία της οποίας είναι αρμόδια για την περαιτέρω διανομή σε όσους έχουν ανάγκη.

Για την πρώτη αυτή προσπάθεια συγκέντρωσης εφοδίων, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία,  οφείλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους τους συμμετέχοντες – υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Λασιθίου, και ιδιαιτέρως στους κ. Χριστόφορο Βερυκοκάκη και Κωνσταντίνο Παναγούλη, οι οποίο είχαν τον συντονισμό και επίβλεψη για την συγκέντρωση των εφοδίων, και επιμελήθηκαν την παραλαβή τους από τους τόπους συγκέντρωσης  και την μεταφορά τους στο Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, καθώς επίσης και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Δνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Ιεράπετρας και του Γραφείου Μεταφορών & Συγκοινωνιών Σητείας που επέβλεψαν την  συγκέντρωση των εφοδίων  στις περιοχές τους.

 Επίσης εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου σε καθένα ξεχωριστά στους Λασιθιώτες και τις Λασιθιώτισσες, ανώνυμους απλούς πολίτες, ιδιώτες και επιχειρήσεις,   που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και προσέφεραν καθένας ότι είχε δυνατότητα, για την ανακούφιση των συμπολιτών μας που επλήγησαν από τον σεισμό της 27.9.2021. 

Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τον ΔΗΜΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ για την δωρεά 70 κουβερτών, την επιχείρηση ΑΣΤΟΡ ΑΕ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ – ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΑ (Π. Αμπατζίδης – Π. Μασλιμόπουλος), για το δωρεάν πλύσιμο 70 κουβερτών και την δωρεά 70 σετ κλινοσκεπασμάτων, τις επιχειρήσεις ΔΗΜ. ΖΑΡΓΙΑΝΝΑΚΗ και  ΙΩΑΝΝΗ ΤΖΕΡΜΙΑ, για την δωρεά μεγάλης ποσότητας εφοδίων (εμφιαλωμένων νερών, πατατών), την ΜΑΡΙΑ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ, Πρόεδρο της Τ. Κ. ΚΑΒΒΟΥΣΙΟΥ και ΓΙΩΡΓΟ ΡΑΠΑΝΗ, Πρόεδρο της Τ.Κ. ΠΑΧΕΙΑΣ ΑΜΜΟΥ, για την συγκέντρωση εφοδίων στις κοινότητες τους,   την Δ/ντρια, καθηγητές και μαθητές του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΒΒΟΥΣΙΟΥ καθώς και την κοινότητα των Ευρωπαίων & Αμερικανών πολιτών που διαμένουν  στην Τ.Κ. Καββουσίου για την συνδρομή και την συνεισφορά τους, και την επιχείρηση του ΑΓΗΣΙΛΑΟΥ ΦΡΟΝΙΜΑΚΗ, που αφιλοκερδώς διέθεσε χώρο εντός της επιχείρησης του για την συγκέντρωση των εφοδίων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λασιθίου

Ιωάννης Γουλιδάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos