Από τον Άγιο Νικόλαο οι παράλληλες δράσεις του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας
από τη συνέντευξη τύπου

Η Ελλάδα θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας (27/4-1/5) , με την αναβίωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας έπειτα από 10 χρόνια. Πρόκειται για μία παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση που επιστρέφει στην Ελλάδα, με στόχο να αναδείξει το απαιτητικό άθλημα της ποδηλασίας και φυσικά να προβάλει τις ομορφιές της χώρας.

Από τον Άγιο Νικόλαο – όπως έγινε σήμερα γνωστό σε συνέντευξη τύπου (20/4)  που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβένρησης και πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Χάρης Αλεξάκης – θα ξεκινήσουν οι παράλληλες δράσεις της διοργάνωσης που ως στόχο έχουν την υποστήριξη του αγώνα, μέσα από την ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών.

“Ο Άγιος Νικόλαος, βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο, με αφορμή την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων του ποδηλατικού γύρου (Νεάπολη- Άγιος Νικόλαος 25/4 ), η διεθνής προβολή του οποίου, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να δώσει, τόνισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου,  χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά σημαντικές τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν”.

Ο κ. Ζερβός, δήλωσε επίσης ότι : μετά από δύο χρόνια, ο Άγιος Νικόλαος , βρίσκει ξανά τον βηματισμό του, φιλοξενώντας και υλοποιώντας όπως και στο παρελθόν μεγάλες διοργανώσεις που στηρίζουν τον αθλητισμό και τον τουρισμό.

Ευχαριστώντας τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, για την πρωτοβουλία που ανέλαβε ώστε η Κρήτη, να φιλοξενήσει την μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση,  δήλωσε ότι θα είμαστε παρόντες και στην συνέχεια, στην προσπάθεια που ήδη από τα προηγούμενα χρόνια έχει αναληφθεί και στεφθεί με επιτυχία.

Ο ίδιος, ευχαρίστησε όλους του ς εμπλεκόμενους φορείς για την εθελοντική συμμετοχή και στήριξη της διοργάνωσης.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Χάρης Αλεξάκης, δήλωσε ότι ο δήμος Αγίου Νικολάου, έχει επενδύσει τα προηγούμενα χρόνια στον αθλητικό τουρισμό, στις μεγάλες διοργανώσεις και στην δεδομένη περίοδο, επανέρχεται με μια μεγάλη διοργάνωση – μια σημαντική πρωτοβουλία που πέραν της αγωνιστικής δράσης, στοχεύει κυρίαρχα στην ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση των πολιτών, σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και ασφάλειας, θέματα που όπως εξήγησε, βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας των παράλληλων δράσεων του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου, αλλά και στην προώθηση της αθλητικής και ποδηλατικής κουλτούρας στην κοινωνία. Στην συνέντευξη παρευρέθηκαν επίσης οι εκπρόσωποι των ποδηλατικών σωματείων (ΠΟΑΝ – Δρήρος) κ.κ. Δημήτρης Μανώλης, Μιχάλης Συλλιγάρδος καθώς και ο κ. Χάρης Κωνσταντάς, μέλος της Εθνικής ΟμάδαςΠοδηλασίας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos