Βραχάσι, Άγιος Γεώργιος Βραχασώτης, Σελένα, Σεληνάρι
Άγιος Γεώργιος Βραχασώτης

Η πρώτη πορεία του Ορειβατικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου για το 2023 την Κυριακή 8 Ιανουαρίου είναι εύκολη και με θρησκευτικό – φυσιολατρικό ενδιαφέρον. Θα ξεκινήσουμε πριν από το τούνελ του ΒΟΑΚ για Βραχάσι, από τη μεριά του Ηρακλείου (στάση Βραχασίου), όπου υπάρχει χώρος στάθμευσης για τ’ αυτοκίνητα. Στη συνέχεια θα πάρουμε ανηφορικό χωματόδρομο ως το διάσελο, όπου θα έχουμε θέα όλης της κοιλάδας της Νεάπολης. Κατόπιν θα συνεχίσουμε ως το αναπαλαιωμένο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Βραχασιώτη με θέα στον λόφο και τον αρχαιολογικό χώρο του Αναύλοχου στην απέναντι πλευρά. Στη συνέχεια θα ανεβούμε λίγο ακόμα ως τους πρόποδες της Σελένας, για να διευρύνουμε τον ορίζοντά μας ως τα Μάλια και τις βόρειες ακτές. Μετά θα κατηφορίσουμε πάλι ως το μοναστήρι κι έπειτα από άλλη διαδρομή, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής περνώντας από σημεία με δάση από αυθεντικές πλατύφυλλες δρυς έως το Σελινάρι.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: περίπου 12 χιλ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4-5 ώρες (μαζί με τις στάσεις)

Β. Δ.: 1

ΑΡΧΗΓΟΣ: Γιώργος Πόθος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: Παναγιώτης Ευδαίμων (6979687576)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: την Κυριακή το πρωί στις  8.00 από τον Άγιο Νικόλαο  (Κ.Καραμανλή 23, μπροστά από S/M ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ). Μετάβαση με λεωφορείο: Τιμή 5€ (δήλωση συμμετοχής ως το Σάββατο το μεσημέρι). 

ΟΣΟΙ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΦΕΤΗΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 8.20.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/blog-page_27.html

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos