ΓΕΛ Νεάπολης, δράσεις για μηδενική φτώχεια

Το ΓΕΛ Νεάπολης Λασιθίου στα πλαίσια της συμμετοχής του στην πρωτοβουλία Bravo Schools – in action for a better world – «Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο», πρωτοβουλία η οποία προωθεί 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, υλοποιεί σχέδια μαθήματος και δράσεις στον 1ο Παγκόσμιο Στόχο που φέρει τον τίτλο «Μηδενική Φτώχεια» και θέτει ως κύριο μέλημά της την εξάλειψη της ένδειας.

Η φτώχεια ορθώνεται εντός της κοινωνίας σαν ένα πανύψηλο, αδιαπέραστο τείχος που χωρίζει τον κοινωνικό ιστό σε προνομιούχες και ευάλωτες ομάδες. Η κατεδάφιση του τείχους δεν είναι ανέφικτη, το μυστικό κρύβεται στη συντονισμένη συλλογική προσπάθεια.

Ελάτε μαζί μας αυτό το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, από τις 10.00 έως τις 13.00 στον δημοτικό κήπο να δώσουμε ένα πρώτο χτύπημα στα θεμέλια αυτού του τείχους. Συγκεντρώνουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου μας.

Η εν λόγω δράση στηρίζεται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Νικολάου και την Τοπική Κοινότητα Νεάπολης.

Η συνεισφορά όλων μας δεν είναι μόνο κοινωνική επιταγή αλλά και ηθικό χρέος που εμφορείται από τα ιδεώδη του ανθρωπισμού, της ισονομίας και της αρμονικής συνύπαρξης.

Για το ΓΕΛ Νεάπολης

Η αν. διευθύντρια

Χρυσούλα Πατεράκη

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos