Για πρώτη φορά η Περιφέρεια Κρήτης εφαρμόζει στην Ελλάδα ψηφιακές υπηρεσίες για τις άδειες οδήγησης

Από σήμερα η Περιφέρεια Κρήτης εφαρμόζει μια σημαντική ψηφιακή καινοτομία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ξεκινά να λειτουργεί τις ψηφιακές της υπηρεσίες για τις άδειες οδήγησης. Οι πολίτες της Κρήτης, μπορούν ν’ αντικαταστήσουν ψηφιακά την έντυπη άδεια οδήγησης που διαθέτουν, με μια άδεια νέου τύπου. Επίσης, μπορούν να εκδώσουν αντίγραφο της άδειας οδήγησης τους, για φθορά, απώλεια ή κλοπή.

Αυτές τις ψηφιακές Υπηρεσίες έχουν τη δυνατότητα πλέον να τις υλοποιήσουν ηλεκτρονικά και μέσα από τον υπολογιστή τους. Απ’ όπου κι αν βρίσκονται, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας.  

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τονίζει: «Η Περιφέρεια Κρήτης καινοτομεί για άλλη μια φορά στον τομέα των Μεταφορών, αναπτύσσοντας τις ψηφιακές υπηρεσίες μέσα από την εποικοδομητική συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Αξιοποιώντας παράλληλα το ανθρώπινο και επιστημονικό δυναμικό των υπηρεσιών μας  και βέβαια, συνεργαζόμενοι με τα αρμόδια Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών και Μεταφορών». 

Η αρχική σελίδα εισόδου (https://eservices-gdme.crete.gov.gr/ ) για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Κρήτης, περιέχει βασικές πληροφορίες σχετικά με τις νέες ψηφιοποιημένες διαδικασίες καθώς και τα σχετικά εγχειρίδια χρήσης. Οι διαδικασίες αυτές είναι η Αντικατάσταση Άδειας Οδήγησης (για παράδειγμα όταν έχουμε το παλιού τύπου έντυπο και θέλουμε να το αντικαταστήσουμε με το νέου τύπου δίπλωμα), η εκτύπωση εκ νέου άδειας οδήγησης λόγω φθοράς της υπάρχουσας άδειας ή λόγω κλοπής ή απώλειας της. 

Επιλέγοντας «Σύνδεση» ο πολίτης συνδέεται στην εφαρμογή με τους κωδικούς taxisnet. Αφού συνδεθεί, ο πολίτης μπορεί να δει τις διαθέσιμες διαδικασίες καθώς και τα στοιχεία του διπλώματός του, τα οποία λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο μέσω διαλειτουργικότητας με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. 

Δήλωση βίντεο Στ. Αρναουτάκης Περιφερειάρχης Κρήτης  

Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση σε βίντεο για τη διαδικασία έκδοσης αδειών 

Λινκ για ψηφιακή έκδοση αδειών οδήγησης 

https://eservices-gdme.crete.gov.gr/

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos