Για την απεργία των εκπαιδευτικών

«Ο δάσκαλος που θα υποχρεωθεί να καταπνίξει τη σκέψη του, θα γίνει διπλά σκλάβος ή θα καταντήσει ψυχικά ανήμπορος άνθρωπος, ανίκανος να μορφώσει άλλους»

Δ. Γληνός

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες απεργούς συναδέλφους μας σε όλον τον νομό, τους δεκάδες διαδηλωτές που σήκωσαν ψηλά το κεφάλι, σήκωσαν ψηλά τις σημαίες  και τη φωνή του αγώνα.

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα τιμής για τον κλάδο.

Χιλιάδες απεργοί σε όλη την Ελλάδα διατράνωσαν την οργή τους για τη διαχρονική απαξίωση και χρηματοδότηση των σχολείων, για την απουσία οποιασδήποτε στήριξης μέσα στην τάξη με επιμόρφωση, σύγχρονα προγράμματα σπουδών και  βιβλία, για τις άθλιες συνθήκες που κάνουμε μάθημα με 25άρια και 28άρια τμήματα σε απαρχαιωμένες υποδομές χωρίς εργαστήρια και βιβλιοθήκες, για την απαξίωση  της ειδικής αγωγής, για τη χρόνια  αναπλήρωση χιλιάδων εκπαιδευτικών που γυρίζουν με μια βαλίτσα στο χέρι και έχουν διαλύσει τη ζωή τους.

Εδώ και δυο χρόνια έχουμε εγκαταλειφθεί στην τύχη μας, κρατήσαμε μόνοι μας με δικά μας μέσα τα σχολεία ανοιχτά. Τα μόνα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση ήταν μια μάσκα αερόστατο και ένα παγούρι μινιατούρα.

Εδώ και δώδεκα χρόνια έχουμε μισθούς παγωμένους και δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Δίνουμε την ψυχή μας για να κρατήσουμε όρθιο το δημόσιο σχολείο για να δώσουμε μόρφωση!

Φτάνει ! Ω εδώ, τέρμα με την κοροϊδία

Αντί, η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες να πάρουν μέτρα στήριξης στο εκπαιδευτικό μας έργο φέρνουν ένα νόμο, με τον παραπλανητικό  τίτλο «αναβάθμιση του σχολείου», που αν εφαρμοστεί  θα χειροτερέψει η κατάσταση.

Φωνάζουμε  ένα βροντερό ΟΧΙ στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, στην υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών, στη μετατροπή του σχολείου σε επιχείρηση, στον εξαναγκασμό των γονέων να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Λέμε ένα τεράστιο ΟΧΙ στον εξεταστικό μαραθώνιο και την Τράπεζα Θεμάτων, στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και στα εμπόδια που μπαίνουν στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να σπουδάσουν.

Φωνάζουμε ένα τεράστιο ΝΑΙ σε ένα σύγχρονο δημόσιο σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς, με βάση τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες όλων των παιδιών. Λέμε ΝΑΙ σε ένα δημόσιο σχολείο που θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να αναπτύξουν ολόπλευρα την προσωπικότητά τους. Λέμε ΝΑΙ στο σχολείο που κριτήριο για το ποιος θα συνεχίσει τις σπουδές του δε θα είναι το πορτοφόλι των γονιών του. Αυτό το σχολείο το διεκδικούμε κάθε μέρα, μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς τους. Μαζί θα ανατρέψουμε την προσπάθεια του Υπουργείου να βάλει φρένο στα όνειρα και τις ελπίδες των παιδιών μας.

Δε μας λυγίζουν ούτε τα δικαστήριά τους, ούτε η αστυνομία τους, ούτε η προπαγάνδα τους με τα ψέματα και τις συκοφαντίες. Αξιοποιούν το νόμο Χατζηδάκη και τους προηγούμενους νόμους για να βάλουν το κίνημα στο γύψο. Τους απαντάμε: το δικαίωμά μας στην απεργία το κερδίσαμε με αίμα: Δεν το παραχωρούμε, δεν κρίνεται στις αίθουσες των δικαστηρίων, κρίνεται στους δρόμους.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος, είναι σύμφυτος με τον ρόλο μας ως εκπαιδευτικών

  • ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
  • ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

ΜΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΚΟΝΤΩΝ, ΜΕ ΝΕΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ, ΣΕ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

11/10/2021

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos