Για την απώλεια του εκπαιδευτικού Κωστόπουλου Αντωνίου

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τη θλιβερή είδηση της αναγγελίας θανάτου του αγαπητού μας συναδέλφου, Κωστόπουλου Αντωνίου, ο οποίος προσέφερε τις υπηρεσίες του επί σειρά ετών στην εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου μας με συνέπεια, ανιδιοτέλεια και ευαισθησία. Έφυγε νωρίς και αφήνει στην οικογένειά του, αλλά και σε όλους τους συναδέλφους και φίλους, ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός Μουσικής επί σειρά ετών στο 1ο Γυμνάσιο Αγ. Νικολάου και συμπλήρωνε το ωράριό του και σε άλλα σχολεία της περιοχής (π.χ. Γυμνάσιο Κριτσάς, Γυμνάσιο Τζερμιάδων). Υπήρξε εξαιρετικός συνεργάτης και παιδαγωγός και διατηρούσε πάντα άριστες σχέσεις με όλους τους συναδέλφους, ενώ με το μάθημα και την ενεργό συμμετοχή του στις σχολικές εκδηλώσεις (με το πιάνο, το ηλεκτρονικό αρμόνιο και τη διεύθυνση της σχολικής χορωδίας), εμπλούτιζε τη σχολική καθημερινότητα και ενέπνεε τη σχολική κοινότητα. Σε κρίσιμες περιστάσεις και δύσκολες καταστάσεις ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει με φιλότιμο και χαμόγελο, χωρίς να  φοβάται να αναλάβει πρωτοβουλίες και ευθύνες. Υπήρξε προικισμένος με το χάρισμα της αμεσότητας και της προσήνειας προς τους μαθητές του, πράγμα που ευνοούσε τη δημιουργία του κατάλληλου παιδαγωγικού κλίματος. Ακολουθούσε σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις, έδειχνε πάντα σεβασμό προς κάθε είδους διαφορετικότητα, απεχθανόταν την υποκρισία και την ανεντιμότητα, ενώ διακρινόταν για τη φιλοκαλία του, τη διακριτική του ευσέβεια, την φιλοπατρία του και το θαυμασμό του για το αρχαίο ελληνικό πνεύμα.

Ακόμα και μετά την απόσπασή του σε σχολικές μονάδες της Ρόδου, δεν ξεχνούσε το παλιό του σχολείο και τους παλιούς του συναδέλφους και εξακολουθούσε να προβαίνει σε κινήσεις καλοσύνης και γενναιοδωρίας. Οι συνάδελφοί του που είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε, διατηρούμε αναλλοίωτες και αξέχαστες τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες που μοιραστήκαμε μαζί του και κρατάμε ως σημείο αναφοράς το χαμόγελο και την αισιόδοξη στάση του για τη ζωή.   

Η σκέψη μας συνοδεύει την οικογένειά του και τους οικείους του, στους οποίους εκφράζουμε τη θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει…

Εκ της Διευθύνσεως Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos