...για την επανεκκίνηση του τουρισμού
από τη τηλεδιασκεψη

Μετά από πρόσκληση την οποία απέστειλαν οι άνθρωποι του Τουρισμού της Κρήτης και ο Πρόεδρος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, κ. Μ. Βλατάκης, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση (μέσω τηλεδιάσκεψης) στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σ. Αρναουτάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού & Ηλ. Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Κώτσογλου και Δήμαρχοι των Τουριστικών Δήμων Αγίου Νικολάου, κ. Αντώνης Ζερβός, Μαλεβιζίου, κ. Μενέλαος Μποκέας, Πλατανιά, κ. Γιάννης Μαλανδράκης, Ρεθύμνου, κ. Γιώργος Μαρινάκης και Χερσονήσου, κ. Γιάννης Σέγκος.

Με το αίσθημα της ευθύνης για την επανεκκίνηση του Τουρισμού κατά την φετινή σεζόν 2021, αλλά και υψηλές τις αξίες, της πρόληψης και της αποτελεσματικότητας, έγινε ευρεία συζήτηση κατά την οποία οι αιρετοί εκπρόσωποι, συμμερίστηκαν την αγωνία των ανθρώπων του τουρισμού.

Υιοθέτησαν τις προτάσεις που ακολουθούν, συμφωνώντας πλήρως να προχωρήσει να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση και να προχωρήσει άμεσα η εφαρμογή τους.

  • Κοινοποίηση παντού, σε χώρες, προορισμούς και ΜΜΕ, για τους κανόνες υπό τους οποίους θα ανοίξει η χώρα μας τον Τουρισμό.
  • Άνοιγμα προς όλες τις χώρες και εθνικότητες, ακόμη και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις (Αρνητικά Τεστ, PLF κ.λπ.) ανάλογα με την πορεία της πανδημίας και το χρονικό διάστημα.
  • Συγκεκριμενοποίηση των πρωτοκόλλων που θα ισχύσουν, στην βάση των ήδη υπαρχόντων και με επανεξέταση άδικων στη βάση τους Μέτρων, το συντομότερο, ώστε να διευκολυνθούν άπαντες, στην προετοιμασία και εκπαίδευση των εμπλεκομένων του Τουρισμού.
  • Άνοιγμα του Συνεδριακού Τουρισμού έστω με πρωτόκολλα ανάλογα με την πορεία της πανδημίας και το χρονικό διάστημα. Ιδιαίτερα τα ιατρικά συνέδρια για παράδειγμα, τα οποία μπορούν να ανοίξουν αφού έχουν εμβολιαστεί οι υγειονομικοί.
  • Συνέχιση της υποστήριξης των εταιρειών του Τουρισμού και των εργαζομένων μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση (επιβάλλεται και το άνοιγμα του πλαφόν της επιστρεπτέας προκαταβολής).
  • Εμβολιασμός των ανθρώπων του Τουρισμού πριν από την έναρξη της σεζόν ώστε να αποκατασταθεί το αναγκαίο επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ αυτών και των επισκεπτών μας.
  • Χρησιμοποίηση των RAPID TEST. Κατά προτίμηση πριν το ταξίδι, για να αποφευχθούν – όσο είναι δυνατόν – οι αυστηρές διαδικασίες και οι περιορισμοί.

Με την υιοθέτηση, τον ακριβή καθορισμό, τη θεσμοθέτηση και την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων, θα αποκατασταθεί ένα μεγάλο κομμάτι της ανασφάλειας που επικρατεί. Ανασφάλεια που ενισχύεται από την πιθανότητα να καθυστερήσει αρκετά ακόμα η ανοσία της αγέλης, ενδεχόμενο που θα επιφέρει στον Τουρισμό της Κρήτης ανεπανόρθωτη βλάβη, εάν δεν γίνουν οι παραπάνω ενέργειες, για την επανεκκίνησή του.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, αναφερόμενος στα παραπάνω, τόνισε ότι: «Είναι γνωστό πως ο Τουρισμός όλης της Κρήτης αυξήθηκε κατακόρυφα την τελευταία δεκαετία με τη συνδρομή όλων των φορέων και της Περιφέρειας Κρήτης. Αυτό το αδιαμφισβήτητο κεκτημένο δοκιμάζεται τώρα. Η Περιφέρεια Κρήτης, θα σταθεί δίπλα στον Τουρισμό. Με συνεργασίες και συνέργειες με όλους τους φορείς του Τουρισμού, με το Υπουργείο και την Κυβέρνηση, με σκοπό, να γίνει με τον καλύτερο τρόπο η επανεκκίνηση του Τουρισμού μας, διεκδικώντας παράλληλα τις μεγάλες υποδομές που στηρίζουν συνολικά την ανάπτυξη της Κρήτης, οδηγώντας το νησί και την Περιφέρειά μας στην αειφορία». Παράλληλα, ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε και στην ικανοποίηση του αιτήματος των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης για συνέχιση των σεμιναρίων στους εργαζόμενους του τουρισμού τη φετινή χρονιά, πρωτοποριακή δράση που εφάρμοσε η Περιφέρεια Κρήτης. «Για τα σεμινάρια της εκπαίδευσης των ανθρώπων του τουρισμού ήδη διατυπώθηκε από τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης το αίτημα και απαντήσαμε θετικά. Είναι μια καλή πρακτική που αναγνωρίστηκε και θα επαναληφθούν με την αξιοπιστία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, δίνοντας την απαιτούμενη κατάρτιση στους ανθρώπους της Κρήτης που υπηρετούν τον τουρισμό».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos