για τη χαλάρωση των μέτρων, δήλωση δημάρχου Αγίου Νικολάου
ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός

Με αφορμή τις κυβερνητικές αποφάσεις και  ανακοινώσεις που άλλαξαν το πλαίσιο του lockdown, οδηγώντας σε χαλάρωση των μέτρων και επανεκκίνηση κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, προέβη στην παρακάτω δήλωση :

“Ανοίγουν σταδιακά δραστηριότητες στην Επικράτεια, με τους πολίτες να βλέπουν φως στο τούνελ, έπειτα από το πολύμηνο lockdown.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός, ότι σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας Λασιθίου, έχει εμβολιαστεί ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό πολιτών (περίπου 50%), γεγονός που παρέχει αισιοδοξία, δεδομένης της καθημερινής εικόνας των κρουσμάτων καθώς και της σταθεροποίησης του ιικού φορτίου στα λύματα που καταδεικνύει σαφή βελτίωση.

Ωστόσο, θα ήθελα να τονίσω ότι στην παρούσα φάση δεν εφησυχάζουμε, αφού είναι σημαντικό τώρα, να συνεχίσουμε την μεγάλη προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει, ώστε να διατηρηθεί η καλή εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το Λασίθι και ο Άγιος Νικόλαος, δεδομένου ότι η πρακτική αυτή, θα αποτελέσει, το “πράσινο διαβατήριο” μας, για την διατήρηση του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Ευελπιστούμε να ξεπεράσουμε και φέτος τα ζητήματα που έχουν ανακύψει, ώστε να υπάρξει μια αξιοπρεπής τουριστική χρονιά.

Να υπενθυμίσουμε επίσης σ΄ όσους δεν εντάσσονται στο μέτρο της δωρεάν λήψης self test από τα φαρμακεία, συνιστάται να μην επαναπαυτούν. Αντιθέτως, ν΄ αξιοποιήσουν στο μέγιστο την πλατφόρμα του ΕΟΔΥ : testing.gov.gr, δεδομένου ότι υπάρχει στην πόλη του Αγίου Νικολάου, μόνιμη δομή για τον σκοπό αυτό στον χώρο των ΚΑΠΗ. Τα συστηματικά τεστ αλλά και η πιστή τήρηση των μέτρων, θα συμβάλλουν στο να υπάρξει έλεγχος, εν όψει μάλιστα και της τουριστικής σαιζόν.

Στο “χέρι” μας είναι να κρατήσουμε αυτήν την εικόνα. Ο αυξανόμενος έλεγχος, η ατομική ευθύνη, που ως πράξη ο καθ΄ ένας οφείλει να έχει, η επιστροφή στην κανονικότητα,είναι μια υπόθεση, που καλούμαστε να κερδίσουμε όλοι μαζί! 

Θα ήταν ατυχές, λόγω αμέλειας ή λιγότερο σοβαρής αντιμετώπισης από μεμονωμένα άτομα, να χαθεί αυτός ο μεγάλος στόχος. Ζητώ λοιπόν να συνεχιστεί η προσπάθεια, ώστε σύντομα να επιστρέψουμε υγιείς στην κανονικότητα, στην ζωή και στους δικούς μας ανθρώπους”.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos