για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών στο Λιμάνι του Αγίου Νικολάου
Πλακιωτάκης, Ζερβός

Θέματα που σχετίζονται με την αναβάθμιση των Λιμενικών Υποδομών και συγκεκριμένα με την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών στο Λιμάνι του Αγίου Νικολάου, συζητήθηκαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε (5/2) στον Δήμο, παρουσία του Δημάρχου κ. Αντώνη Ζερβού, του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, του Γ.Γ του υπουργείου, του αντιδημάρχου Έργων και Μελετών κ. Γιάννη Μαρίνου, της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Μελετών και Προγραμματισμού κ. Μαρίας Πρατσινάκη καθώς και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργου Λουκάκη.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, έκανε γνωστό, ότι οι υποβληθείσες από τον Δήμο προτάσεις αναφορικά με τις πρόσθετες υποδομές αναβάθμισης του λιμανιού,  εξελίσσονται σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία των ΟΤΑ (ΔΕΠΑΝ), ενώ ζητήθηκε από τον υπουργό η χρηματοδότηση των απαραίτητων μελετών (master plan) του λιμένα Αγίου Νικολάου, η επικαιροποίηση της μελέτης φωτισμού της Σπιναλόγκας, η υδρογεωλογική μελέτη για την αφαλάτωση στην περιοχή της Πλάκας, καθώς και η πολυσυζητημένη τον τελευταίο καιρό μελέτη της Λιμνοδεξαμενής του Κρούστα για την βελτίωση της ύδρευσης στην συγκεκριμένη  κοινότητα.

Επίσης ζητήθηκε από τους εκπροσώπους του κλιμακίου του υπουργείου Ναυτιλίας, που παρευρέθηκαν στην σύσκεψη, η προώθηση της προσομοίωσης των ζωνών λιμένων των περιοχών Ελούντας – Πλάκας – Μιλάτου.

Κατά την συνάντηση υπήρξε ενημέρωση για την επέκταση του Μεταφορικού ισοδύναμου και σε άλλες κατηγορίες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων – γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό – όπως τόνισε ο κ. Ζερβός, για τις χειμαζόμενες επιχειρήσεις του νησιού, όπως επίσης και η ενίσχυση των κτηνοτρόφων αναφορικά με τον περιορισμό του κόστους παραγωγής.

“Γίνεται αντιληπτό, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, ότι η συχνή επικοινωνία με τον Υπουργό Ναυτιλίας και βουλευτή του νομού μας, καταδεικνύει το ενδιαφέρον του για την προώθηση έργων και των θεμάτων του δήμου και για το λόγο αυτό στην τελευταία συνάντηση στο Δημαρχείο, ζητήθηκε η επικαιροποίηση των θεμάτων που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή. Εν προκειμένω η παραχώρηση του κτιρίου (ΕΟΜΜΕΧ) για την εξυπηρέτηση αναγκών της ΑΣΤΕΚ, η έκδοση ΑΕΠΟ για την χρηματοδότηση έργων των παραλιακών χωριών από τον Αποσελέμη, η προώθηση του θέματος ανεξαρτητοποίησης κοινότητας Μιλάτου, η επιτάχυνση της έγκρισης των πολεοδομικών παρεκκλίσεων που έχουν ζητηθεί για το Κέντρο Αποκατάστασης Νεάπολης , η υλοποίηση του έργου στην οδό Πλαστήρα, καθώς και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την βελτίωση των υποδομών αλλά και των δράσεων του δήμου Αγίου Νικολάου”.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Ναυτιλίας, θα διατηρηθεί και την φετινή τουριστική περίοδο, η γραμμή  “ Άγιος Νικόλαος – Σαντορίνη” του ταχύπλοου επιβατικού σκάφους, ενώ από τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, ζητήθηκε η πύκνωση των δρομολογίων (δύο φορές) μέσα στην εβδομάδα.

από τον δήμο Αγίου Νικολάου

Δήμος Αγίου Νικολάου (dimosagn.gr)

Γιάννης Πλακιωτάκης – Giannis Plakiotakis | Facebook

Παρουσιάστηκε η μελέτη του επιβατικού σταθμού στο λιμάνι Αγίου Νικολάου !!!!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos