για το οίκημα του ιδρύματος Φαφούτη
το επίμαχο κτίριο

Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει περί κατεδάφισης του κτιρίου ιδιοκτησίας Ιδρύματος Φαφούτη, δίπλα στον ιερό ναό της Αγίας Ειρήνης, οφείλουμε να τοποθετηθούμε έχοντας πάντοτε έντονο το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας και να σας κάνουμε γνωστό ότι:

Ουδέποτε σε καμία συνεδρίαση, αλλά ούτε και σε αυτήν που τέθηκε το σχετικό ζήτημα, δεν συζητήθηκε και ούτε καν αναφέρθηκε κανένας σε κατεδάφιση του συγκεκριμένου κτίσματος.

Η συζήτηση που έγινε αποσκοπούσε στη σύμφωνη ή όχι γνώμη του τοπικού συμβουλίου περί αγοράς του οικήματος από τους ιδιοκτήτες, εφόσον αυτοί επιθυμούν να το πουλήσουν στο Δήμο Αγίου Νικολάου. Πάνω σε αυτό, συμφωνήσαμε γιατί θεωρήσαμε ότι είναι ένα κτίσμα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής – και όχι μόνο – αξίας, και θα ήταν καλό να ανήκει στο Δήμο, προκειμένου να αξιοποιηθεί.

Ο τρόπος με τον οποίο αυτό θα αξιοποιηθεί, δεν συζητήθηκε και προφανώς δεν αποφασίσθηκε στην σχετική συνεδρίαση. 

Παρόλα αυτά είναι προφανές και μας λυπεί για ακόμα μία φορά, μαζί με πολλά άλλα θέματα, το γεγονός ότι ακόμα και η σύνταξη των πρακτικών και των θεμάτων γίνεται με τέτοιο τρόπο προκειμένου, η εκάστοτε απόφαση να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως.

Από την πλευρά μας, νοιώθουμε την ανάγκη να είμαστε ειλικρινείς απέναντι σε όλους τους συμπολίτες μας, και για αυτό το λόγο τονίζουμε ότι δεν συμφωνήσαμε ποτέ στην κατεδάφιση του συγκεκριμένου κτίσματος, παρά μόνο δώσαμε την έγκριση μας προκειμένου η δημοτική αρχή να πλησιάσει τους ιδιοκτήτες και να συζητήσει για πιθανή αγοραπωλησία. Μάλιστα, είχαμε επισημάνει ότι σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε με την ‘’επιθετική’’ προσέγγιση των ιδιοκτητών με εξαναγκασμό απαλλοτρίωσης όπως είχε προταθεί στο συμβούλιο.

Συνεπώς, ζητάμε την επανεξέταση του θέματος τόσο από το τοπικό όσο και από το δημοτικό συμβούλιο, ώστε να είναι ξεκάθαρο τί προτείνεται και τι αποφασίζεται. Επίσης, για τη διαφάνεια κάθε διαδικασίας, αιτούμεθα, μετά από κάθε συνεδρίαση να μας αποστέλλεται από τη γραμματεία το πρακτικό πριν πρωτοκολληθεί, ώστε να είμαστε όλοι βέβαιοι ότι συμφωνούμε με αυτά που συντάχθηκαν. Επιπλέον, προτείνουμε τα πρακτικά όλων των συνεδριάσεων από εδώ και στο εξής, τόσο του τοπικού όσο και του δημοτικού συμβουλίου, να δημοσιεύονται ηλεκτρονικά ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν να ενημερωθούν ανά πάσα στιγμή για αυτά που αποφασίζονται για τον τόπο του. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι εισηγήσεις/αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου κοινότητας, έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα προς το δημοτικό συμβούλιο από το οποίο λαμβάνονται και οι οριστικές αποφάσεις για οποιοδήποτε θέμα.

Μετά από τρία χρόνια σε θέση ευθύνης μέσα στο τοπικό συμβούλιο κοινότητας Αγίου Νικολάου, είναι πολλά αυτά που πρέπει κάποια στιγμή να μοιραστούμε μαζί σας σχετικά με τη λειτουργία των συμβουλίων και της δημοκρατίας κατ’ επέκταση, θέματα που όλους μας απασχολούν, όλοι τα γνωρίζουμε, αλλά δυστυχώς κανείς δεν τα ακούει.

Ευχαριστούμε όλους όσους είναι δίπλα μας

Με ειλικρινή εκτίμηση

Αποστολάκη Αντωνία,

Καρτσάκης Γεώργιος,

Μαυρομάτη Ελένη,

Παντερμαράκης Ζαχαρίας,

Χειρογιαννάκης Κωνσταντίνος

Μέλη Κοινότητας Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos