Δήμαρχος Ιεράπετρας υπέρ της αναστολής πρωτοκόλλων κατεδάφισης
από τη συνάντηση

Με τον Πρόεδρο, κ. Εμμανουήλ Μιχελαράκη και τα μέλη  του Σωματείου Καφέ-Εστίασης Ιεράπετρας, κ.κ. Γεώργιο Πυράκη και Γεώργιο Ροβιθάκη, παρουσία του Αντιδημάρχου και Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας, κ. Γεωργίου Ασπραδάκη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης. Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η αναστολή των επικείμενων κατεδαφίσεων των αυθαίρετων κατασκευών στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας.

Ο κος Μιχελαράκης ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι το Σωματείο Καφέ- Εστίασης απέστειλε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στις 11 Οκτωβρίου αίτημα παράτασης εκτέλεσης των πρωτοκόλλων κατεδάφισης για ένα έτος και ζήτησε από τον Δήμο Ιεράπετρας τη στήριξη του αιτήματός του.

Κατόπιν, ο κος Καλαντζάκης τόνισε τα εξής:

«Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι η Δημοτική Αρχή στήριζε και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των καταστηματαρχών. Υπενθυμίζω ότι κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα χάρη στις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες που λάβαμε, σε συνεργασία με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, πετύχαμε την τότε αναστολή της υλοποίησης των πρωτοκόλλων κατεδάφισης κατορθώνοντας να μη χαθεί μια τουριστική περίοδος με σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους καταστηματάρχες.  Αυτό επεδίωξα και τώρα, κατά τις συναντήσεις μου την προηγούμενη εβδομάδα τόσο με την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κα Μαρία Κοζυράκη, όσο και με τον Κυβερνητικό Βουλευτή, κ. Ι. Πλακιωτάκη, κατά την επίσκεψή μου στο Υπουργείο.

Και εγώ και η παράταξή μου, ήμασταν και είμαστε με έργα και όχι με λόγια κοντά στους καταστηματάρχες. Μέχρι να ολοκληρωθεί η μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου και έως ότου εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το αίτημα της αναστολής των κατεδαφίσεων, ώστε κανείς επαγγελματίας να μην πληγεί οικονομικά και να συνεχίσουν όλοι να εργάζονται λύνοντας τα οικονομικά προβλήματα που τους δημιούργησε η πανδημία».

από τον δήμο Ιεράπετρας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos