Δεν τα κατάφερε η Εθνική μας Ομάδα, η Λιθουανία επέστρεψε στο World Group I στο Davis Cup
ο Αλέξανδρος Σκορίλας

Η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας ηττήθηκε με 3-1 από τη Λιθουανία στους αγώνες για το Davis Cup, οι οποίοι διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Σεπτεμβρίου στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Lyttos Beach, στη Χερσόνησο του Ηρακλείου Κρήτης.

Με τους Λιθουανούς να έχουν αποκτήσει προβάδισμα από την πρώτη ημέρα με τις νίκες του Ρίτσαρντας Μπεράνκις απέναντι στο Μιχάλη Περβολαράκη με 2-1 σετ (7-6 (6), 3-6, 7-5) και του Λαουρίνας Γκριγκέλις επί του Πέτρου Τσιτσιπά με 2-0 σετ (6-1, 6-3), το ματς του διπλού που άνοιξε το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας, είχε καθοριστικό χαρακτήρα.

Σε αυτό οι Ρίτσαρντας Μπεράνκις, Λαουρίνας Γκριγκέλις νίκησαν το δίδυμο της Εθνικής Ομάδας που αποτέλεσαν ο Μάρκος Καλοβελώνης και ο Πέτρος Τσιτσιπάς με 2-0 σετ (6-2, 7-5).

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι Λιθουανοί αναδείχθηκαν νικητές του ζευγαριού και εξασφάλισαν την άνοδο τους στα play-offs του World Group I.

Στο ματς του μονού που ακολούθησε ο Αλέξανδρος Σκορίλας πέτυχε με 2-0 σετ (6-4, 6-4) απέναντι στον Βίλιους Γκάουμπας τη νίκη της Ελληνικής Ομάδας, φέρνοντας χαμόγελα στις κερκίδες. Ήταν η τέταρτη νίκη του Σκορίλα σε ισάριθμα ματς στην καριέρα του στο Davis Cup.

Δεν τα κατάφερε η Εθνική μας Ομάδα, η Λιθουανία επέστρεψε στο World Group I στο Davis Cup

«Ήταν μια γενναία προσπάθεια από τα παιδιά της Εθνικής μας. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε το όνειρο για άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του Davis Cup. Δίνουμε ραντεβού τον Μάρτη», δήλωσε ο Σπύρος Ζαννιάς.

Η διοργάνωση διεξήχθη με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χερσονήσου και των χορηγών της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.

Η Εθνική μας Ομάδα και το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. ευχαριστεί την ITF και όλους όσοι υποστήριξαν τη διοργάνωση.                        

Το Γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Α.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos