Δεσμεύσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος για λύση των προβλημάτων που προέκυψαν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών στην Κρήτη
Σκρέκας, Μπαριτάκης, Χνάρης

«Όλα τα σφάλματα των δασικών χαρτών θα διορθωθούν χωρίς ταλαιπωρία των πολιτών», είπε ο κ. Σκρέκας στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα που παρέδωσαν την απόφαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου

Συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και Αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Κρήτης αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλο Μπαριτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή τομέα Μανόλη Χνάρη. 

Στη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης ενημέρωσαν τον Υπουργό για τα προβλήματα που υπάρχουν μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος δεσμεύθηκε ότι όλα τα σφάλματα των δασικών χαρτών θα διορθωθούν χωρίς ταλαιπωρία των πολιτών.

Επίσης, σημείωσε πως όλα τα εκκρεμή θέματα θα επιλυθούν στη βάση της νομολογίας και των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας. Διαβεβαίωσε δε πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος θ’ αναλάβει όλες τις απαραίτητες νομοθετικές και διοικητικές πρωτοβουλίες, βασιζόμενο στο Σύνταγμα, στη νομολογία και στο περί δικαίου αίσθημα των πολιτών. Ακόμα, δεσμεύθηκε ότι διασφαλίζονται όλες οι ενισχύσεις των παραγωγών, σύμφωνα με τα δεδομένα του ΟΣΔΕ.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε την κάθοδο του στην Κρήτη εντός του Απριλίου όταν και θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τους θεσμικούς φορείς του νησιού και τους εκπροσώπους των παραγωγών.

Ακόμα:

Κώστας Σκρέκας: «Όλα τα πιθανά σφάλματα στους δασικούς χάρτες θα διορθωθούν με οριζόντιες λύσεις και εσωτερικές διαδικασίες»

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos