Διάκριση του γυμνασίου Νεάπολης στους Παγκρήτιους Αγώνες Ρητορικής Τέχνης

Το Γυμνάσιο Νεάπολης συμμετείχε το διήμερο 9-10 Απριλίου στους 4ους Παγκρήτιους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης που διοργανώθηκε από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, την Πανελλήνια Ένωση για τη Ρητορική στην Εκπαίδευση και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ρεθύμνου. Στη μεγάλη αυτή γιορτή του λόγου, συμμετείχαν 27 σχολεία, 45 φιλόλογοι και 120 μαθητές.

Εννέα (Ναπολέων- Ιωάννης Κουμεντάκης Α2, Άννα- Μαρία Πυτικάκη Β3, Κατερίνα Βασιλάκη Γ1, Μαριλένα Γουλιδάκη Γ1, Άγγελος Μπίμπα Γ2,Σοφία Πρατσινάκη Γ3, Μαρία Σταυροπούλου Γ3, Ευαγγελία Τζερεμεδάκη Γ3, Σέβη Τσιχλή Γ3) μαθητές και μαθήτριες του Ομίλου Ρητορικής και Λόγου του σχολείου μας έλαβαν μέρος στα δύο ατομικά αγωνίσματα (Αυθόρμητος Λόγος και Εκφραστική ανάγνωση) και στο ομαδικό αγώνισμα των Διττών Λόγων.

Ήδη από την πρώτη ημέρα, κατάφεραν να εντυπωσιάσουν με τον λόγο, τη φαντασία, το ήθος και την ευγλωττία τους και έτσι έπειτα από δύο προκριματικούς γύρους κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό των ατομικών αγωνισμάτων και στον ημιτελικό του ομαδικού ρητορικού αγωνίσματος.

Τη δεύτερη ημέρα η ομάδα διττών λόγων αντιμετώπισε με επιτυχία το 2ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου και οδηγήθηκε στον τελικό, στον οποίο κλήθηκε να αντιμετωπίσει το 2ο Γυμνάσιο αγίου Νικολάου.

Το σχολείο μας διακρίθηκε σε όλες τις κατηγορίες που έλαβε μέρος κατακτώντας τις εξής θέσεις- βραβεία:

ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ ΛΟΓΟΣ

1η θέση: Γουλιδάκη Μαριλένα

3η θέση: Τσιχλή Ευσεβία

ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

2η θέση: Ιωάννης- Ναπολέων Κουμεντάκης

ΔΙΤΤΟΙ ΛΟΓΟΙ

2η θέση: Βασιλάκη Αικατερίνη- Μπίμπα Άγγελος- Τζερεμεδάκη Ευαγγελία

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΔΙΤΤΩΝ ΛΟΓΩΝ

2ο βραβείο: Μπίμπα Άγγελος

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που διακρίθηκαν αλλά και σε όσους συμμετείχαν καλή πρόοδο και ευόδωση των στόχων τους εύχονται ο Διευθυντής και οι καθηγητές του Γυμνασίου. Επίσης, συγχαίρουν τις υπεύθυνες του Ομίλου Ρητορικής και Λόγου, κα Γαλανάκη Κατερίνα και κα Λασηθιωτάκη Ελένη που προετοίμασαν τα παιδιά.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Ο Διευθυντής

Γιώργος Χαβάκης

Μαθηματικός

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos