Διήμερη εξόρμηση στο φαράγγι Σαμαριάς

(ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΩ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ)

Το Σάββατο 25 του μηνός θα ξεκινήσουμε 6 η ώρα το πρωί με λεωφορείο από Άγιο Νικόλαο και κατά τις 10.30 (θα μεσολαβήσει ενδιάμεση στάση για πρωινό και ξεμούδιασμα) θα είμαστε στον Ομαλό και θ’ αρχίσουμε να  κατηφορίζουμε το φαράγγι σιγά-σιγά ως την άλλη άκρη του. Θα το διασχίσουμε –άνετα- ως τις 6 η ώρα, που κλείνει χωρισμένοι σε ομάδες ανάλογα τη δυναμικότητά μας.. Στη συνέχεια θα διανυκτερεύσουμε στην Αγία Ρούμελη.

Την Κυριακή 26, 7 η ώρα το πρωί, θα πάρουμε το πολύ όμορφο ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4, που οδηγεί παραλιακά από την Αγία Ρούμελη ως το Λουτρό.

Όσοι δεν επιθυμούν να περπατήσουν, θα περάσουν τη μέρα σε Αγία Ρούμελη, Λουτρό ή Χώρα Σφακίων κατ’ επιλογήν. Όπως και να ‘χει, πρέπει να φτάσουμε 6.30 Χώρα Σφακίων, όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο. Πιθανή άφιξη στον Άγιο Νικόλαο στις 11 η ώρα το βράδυ.

ΜΗΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ- ΔΙΑΡΚΕΙΑ – ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:

Σαμαριά: 15 χιλιόμετρα: 5-6 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)- Β.Δ. 1+- Υ.Δ.: 1250 μέτρα (μόνο κατάβαση). Αγία Ρούμελη – Λουτρό: 17 χιλιόμετρα, 5 ώρες, Β.Δ.: 1

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 50 € (περιλαμβάνει: μεταφορά με λεωφορείο, εισιτήριο φαραγγιού, καραβάκι από Λουτρό ή Αγία Ρούμελη). Δωμάτια κλείνετε μόνοι σας ή σε συνεννόηση με τον Σύλλογο (πάντως τα δίκλινα κοστίζουν γύρω στα 35-40€). Τα δωμάτια πληρώνονται με την άφιξή μας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Γιάννης Πάγκαλος (28410-28173) Εγγραφή με άμεση καταβολή  ποσού 50€ στον ταμία του Συλλόγου, Γιάννη Πάγκαλο (τηλ. 28410-28173, ώρες καταστημάτων) το αργότερο ως Πέμπτη μεσημέρι.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες,  από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos