διαγωνισμός Ρομποτικής Ανατολικής Κρήτης
στο χώρο του διαγωνισμού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Ρομποτικής Ανατολικής Κρήτης που διοργανώθηκε από την WRO HELLAS, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Η συμμετοχή των διαγωνιζόμενων μαθητών από τις Περιφερειακές ενότητες Λασιθίου και Ηρακλείου  ήταν ικανοποιητική (100) , ενώ εξίσου μεγάλη ήταν η συμμετοχή μικρών μαθητών του Αγίου Νικολάου, που επισκέφτηκαν και παρακολούθησαν τον διαγωνισμό.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ Καρτσωνάκης Εμμανουήλ βράβευσε με τιμητική πλακέτα τους εκπαιδευτικούς πληροφορικής: κ κ. Ορφανάκη Βασίλη και  Αναστάση Ρίγγα για την πολύτιμη προσφορά τους.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ Αντώνης Ζερβός που παραβρέθηκε στον χώρο που διεξήχθη ο διαγωνισμός, συνεχάρη γονείς κι εκπαιδευτικούς που πιστοί – όπως ανέφερε – στην πρόοδο των παιδιών τους, αφιερώνουν χρόνο, στηρίζοντας την συμμετοχή τους σε σημαντικές δράσεις.

 Η τεχνολογία – όπως τόνισε – είναι ένα εργαλείο με δυο χρήσεις, στο χέρι των γονιών και των εκπαιδευτικών. Εν προκειμένου αντί να αφήνουν τα παιδιά τους “κολλημένα” σε μια οθόνη υπολογιστή, αξίζει να τα προτρέπουν και να τα καθοδηγούν, ώστε να εντρυφήσουν σ΄ αυτήν την ενδιαφέρουσα επιστήμη και να δημιουργήσουν τα ίδια, τα εργαλεία του μέλλοντος.

Στον διαγωνισμό, παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας κ Αντώνης Μαυρής και οι Αντιδήμαρχοι Αγίου Νικολάου : Ευαγγελία Φανουράκη, Χάρης Αλεξάκης,  Γιάννης Μαρίνος .
Οι διοργανωτές του διαγωνισμού, με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ευχαρίστησαν τους εθελοντές για την συνδρομή τους στην προετοιμασία,  και  διεξαγωγή της εκδήλωσης,τον  Διευθυντή του 2ου δημοτικού σχολείου κ Γιώργο Μαμάκη για την φιλοξενία και τους χορηγούς του γεύματος των παιδιών, επιχειρήσεις «Καρνάγιο- Πίτα του Ρήγα» και «S/M Χαλκιαδάκης»

Θετικές εξάλλου ήταν οι εντυπώσεις των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων των διαγωνιζόμενων για τις υποδομές, τις εγκαταστάσεις του σχολείου αλλά και την φιλοξενία των διοργανωτών.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos