Διαδρομές ανάγνωσης … άκουσε, δες, μάθε, γέλα! ολοκλήρωση

Μια όμορφη, συναρπαστική και δημιουργική διαδρομή για μικρούς και μεγάλους έφτασε στο τέλος της.  Με την διαδρομή των αναμνήσεων τελειώνει η αυλαία της Καλοκαιρινής εκστρατείας. Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022 οργανώθηκε μέσω του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών με επικεφαλής την εθνική βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Η Κουνδούρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών άνοιξε την πόρτα της, και υποδέχτηκε  τους, μικρούς και μεγάλους φίλους, διαβάσαμε  παλιές και καινούργιες ιστορίες, εμπνευστήκαμε , εξερευνήσαμε, παίξαμε με τη φύση, το νερό, απολαύσαμε τον τόπο μας και μέσα από πρωτότυπες δράσεις ανακαλύψαμε νέες διαδρομές ανάγνωσης.

Περισσότερες από 150 συμμετοχές είχαμε στις 13 διαδρομές που οργανώσαμε εδώ στον χώρο της βιβλιοθήκης, ακολουθώντας κάθε φορά διαφορετική διαδρομή με αφόρμηση το βιβλίο του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Τα ψηλά βουνά» με θέμα: «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!»

Ένα βιβλίο ορόσημο στην ελληνική λογοτεχνία και παιδαγωγική, πάντα επίκαιρο και “ζωντανό”. Οι δράσεις συνδέονταν με ένα κεφάλαιο ή απόσπασμα από το κεντρικό βιβλίο και με νεότερη ή σύγχρονη βιβλιογραφία, ενώ οι δραστηριότητες αφορούσαν  παιχνίδια που υλοποιήθηκαν  στον περιβάλλοντα χώρο της βιβλιοθήκης, βασισμένες  σε τέσσερις άξονες, τη φύση, το νερό, τον ουρανό και το διάστημα. Κάθε εργαστήριο αποτέλεσε και μια νέα διαδρομή για τα παιδιά που συμμετείχαν.

Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να θυμηθούμε τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε το καλοκαίρι στη βιβλιοθήκη, να δούμε τα έργα που έκαναν τα παιδιά στις δράσεις, να μοιραστούμε τις καλοκαιρινές αναμνήσεις των αναγνωστικών μας διαδρομών, να συζητήσουμε, να γράψουμε, να ζωγραφίσουμε και να καταθέσουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας στην Διαδρομή των Αναμνήσεων.

Τέλος θα τιμήσουμε του, εθελοντές – εμψυχωτές και τους συνεργάτες μας, που με το κέφι, το μεράκι, τη διάθεση για προσφορά και την αγάπη τους για τα παιδιά, ήταν μαζί μας ακούραστα κατά τη διάρκεια των δράσεων!

Ευχαριστώ όλους θερμά: τους γονείς, τα παιδιά, τους συναδέλφους μου, το ΔΣ του ΠΑΟΔΑΝ ιδιαιτέρως τον πρόεδρο κ. Αλεξάκη Χαρίλαο, το ΔΕΒ και όλους όσους συνέβαλλαν για την ΚΕ, εύχομαι καλή σχολική χρονιά, με υγεία, δύναμη και με σημείο αναφοράς – συνάντησης την Κουνδούρειο Δημοτική  Βιβλιοθήκη.

 Ελπίζω ότι όλοι θα θέλατε να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για το επόμενο καλοκαίρι!

Είμαστε εδώ και σας περιμένουμε …

http://koundourios.elidoc.gr/

Τηλ.: 2841026899

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos