Διαμαρτυρία για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου
διάφορα σημεία στο σχολείο

Στις 25/5 ημέρα Πέμπτη, στα πλαίσια της μεγάλης εργολαβίας «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» που υλοποιεί ο δήμος Αγίου Νικολάου αλλάχθηκαν μέσα σε μία ημέρα 13 εξωτερικές πόρτες – αιθουσών στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου. Οι εργασίες έγιναν μέσα στο ωράριο λειτουργίας του σχολείου μέχρι και αργά το απόγευμα χωρίς να έχει γίνει σχετική ενημέρωση στη διοίκηση του σχολείου και χωρίς την παρουσία αρμόδιου υπαλλήλου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Την Παρασκευή 3/06, την ώρα της αποχώρησης των μαθητών, αποφεύχθηκε από καθαρή τύχη σοβαρό ατύχημα, όταν η πόρτα αλουμινίου τάξης, που πρόσφατα είχε αλλαχθεί, έφυγε από τη θέση της!

Ενώ την άνοιξαν από μέσα για να αποχωρήσουν, η πόρτα ξαφνικά, λόγω του δυνατού αέρα, βγήκε από τον ένα από τους δύο μεντεσέδες που τη συγκρατούσαν στη θέση της! Η δασκάλα του τμήματος προσπαθούσε να τη συγκρατήσει για να μην πέσει πάνω στα παιδιά, αλλά η δύναμη του αέρα και το βάρος της πόρτας δεν της το επέτρεπαν.  Ευτυχώς η γυμνάστρια, που είδε το περιστατικό, έτρεξε άμεσα, έβγαλε την πόρτα από τον ένα και μοναδικό μεντεσέ που είχε παραμείνει και με τη βοήθεια μιας ακόμα συναδέλφου, την απομάκρυναν από τα παιδιά. 

Άμεσα η Δ/ντρια ενημέρωσε τηλεφωνικά εκπροσώπους του Δήμου, καθώς δε στάθηκε δυνατή η επικοινωνία με τις Τεχνικές υπηρεσίες. Παράλληλα, αναζήτησε και τον εργολάβο του έργου. Μετά από επίμονες πιέσεις, ο εργολάβος έστειλε, το απόγευμα πια, επί τόπου το συνεργείο τοποθέτησης. Επανατοποθέτησαν την πόρτα, ενώ παράλληλα διαπίστωσαν και οι ίδιοι το πρόβλημα, καθώς οι νέες πόρτες συγκρατούνται μόνο με δυο μεντεσέδες (ενώ οι παλαιότερες είχαν τέσσερις). Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον εργολάβο, έλαβαν οδηγίες να προσθέσουν σε όλες τις πόρτες έναν ακόμη ανάποδο μεντεσέ. Η εργασία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 7/6, ενώ η αρχική δέσμευση ήταν για την Δευτέρα 6/6.

Σήμερα, Πέμπτη, 9/6 επισκέφθηκε το σχολείο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ι. Μαρίνος, ο οποίος ΔΕΝ γνώριζε το γεγονός, η επίσκεψη του αφορούσε την διερεύνηση λύσης για την διάνοιξη 2ης εισόδου, πάγιο αίτημα της διεύθυνσης για την ασφάλεια των παιδιών.

Τα ερωτήματα που θέτει η Διεύθυνση του σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων καθώς και η Ένωση Γονέων είναι τα εξής:

  1. Ποιες είναι οι προδιαγραφές για το συγκεκριμένο έργο και αν αυτές τηρήθηκαν;
  2. Υπάρχει υπεύθυνος παραλαβής έργου από τον Δήμο Αγίου Νικολάου;
  3. Γιατί δεν ενημερώνεται η διεύθυνση των σχολείων για τις εργασίες που έχουν προγραμματισθεί να γίνουν ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία τους και να γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός;
  4. Γιατί η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου δεν παρευρίσκεται σε μία τόσο σημαντική για την ασφάλεια των παιδιών επισκευή για να ελέγξει τις εργασίες;
  5. Τί άλλο πρέπει να συμβεί για να ασχοληθεί κάποιος από την δημοτική αρχή ΣΟΒΑΡΑ με την σχολική στέγη στον δήμο Αγίου Νικολάου;
  6. Πόσες φορές ακόμα θα πρέπει να πούμε «Άγιο είχαμε!» και δε συνέβη τίποτα χειρότερο; (βλέπε πρόσφατα 3ο νηπιαγωγείο – ευτυχώς τα παιδιά δεν έπαθαν ηλίαση 2 ημέρες εκτεθειμένα στον ήλιο λόγω εργασιών)
  7. Ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη αν δεν δρούσαν άμεσα οι τρεις εκπαιδευτικοί ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα για τα παιδιά αλλά και για τις ίδιες;
  8. Μήπως τελικά φταίει ο αέρας που ήταν πολύ δυνατός;

Γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι η απάντηση της δημοτικής αρχής και της τεχνικής υπηρεσίας είναι η έλλειψη προσωπικού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει, τα παιδιά δεν είναι αντικείμενα να τα τοποθετείς κάπου κι αν πέσουν δεν έγινε και τίποτα. Η δημοτική αρχή και η τεχνική υπηρεσία έχουν ΕΥΘΥΝΗ για την επίβλεψη και υλοποίηση του έργου που περιμέναμε τόσο καιρό να ξεκινήσει στα σχολειά του δήμου μας. Δεν υπάρχει άλλοθι για την αναλγησία και την ανευθυνότητα των αρμοδίων όσον αφορά τα παιδιά μας και δεν πρόκειται να δεχθούμε τίποτα άλλο από το αυτονόητο, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ!

Δ.Σ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔ/ΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Δ.Σ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔ/ΝΩΝ  3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos