Δωρεά υγειονομικού αναλώσιμου υλικού από τον IOCC
από τη παραλαβή του υλικού

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Christian Charities – IOCC και της κοινωνικής προσφοράς του, γίνεται αποδέκτης μιας ακόμα σημαντικής δωρεάς των ομογενών και των οργανώσεων τους στις ΗΠΑ.

Η δωρεά περιλαμβάνει μεγάλη ποσότητα υγειονομικού αναλώσιμου υλικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, που μεταφέρθηκε από την Αμερική με κοντέινερ 40 ποδών και παρελήφθη σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο, από τη Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, παρουσία του Υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου και εκπροσώπου της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, κ. Ιπποκράτη Μπελαδάκη, στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου στα Δύο Αοράκια.

Το περιεχόμενο της, προορίζεται για όλα τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Κρήτης και αναμένεται να συμβάλλει ουσιαστικά στη διαρκώς αυξανόμενη κάλυψη αναγκών και παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Στην παραλαβή παράδοση της δωρεάς παρευρέθησαν επίσης ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης Αθλητισμού ΑΕ ΟΤΑ, Αντιδημάρχος Ηρακλείου, κ. Κώστας Βαρδαβάς,
ο Διοικητής του ΠαΓΝΗ, καθηγητής Γιώργος Χαλκιαδάκης, ο αναπληρωτής ΠαΓΝΗ κ. Στέλιος Κτενιαδάκης και ο Διοικητής του Γ.Ν. Χανίων Γιώργος Μπέας.

Όπως δήλωσε η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμουδάκη: «Η μεγάλη αυτή προσφορά και υποστήριξη των ομογενών των ΗΠΑ και της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, ο εκπρόσωπος της οποίας, κ. Ιπποκράτης Μπελαδάκης, παρίσταται κατά την παραλαβή, μας γεμίζει τιμή και συγκίνηση.

Η δωρεά θα φιλοξενηθεί στο αθλητικό κέντρο στα Δύο Αοράκια, με τη σημαντική υποστήριξη του Προέδρου της Εταιρείας Ανάπτυξης Αθλητισμού ΑΕ ΟΤΑ και Αντιδημάρχου Ηρακλείου κ. Κώστα Βαρδαβά, τον οποίο ευχαριστούμε από καρδιάς για την ανταπόκριση του, όπως θερμά ευχαριστούμε και τον συνεργάτη του Δημήτρη Τζιράκο, για την πολύτιμη βοήθεια του.

Επίσης, τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράσουν τις ευχαριστίες μας στην επιχείρηση «Γερανοί Χαλβατζή, Ανυψωτικές-Μεταφορικές Εργασίες», τον Μάνο και τον Κώστα, δυο νέους ανθρώπους οι οποίοι τιμούν με τη στάση τους τον επιχειρηματικό κόσμο της Κρήτης, καθώς για μία ακόμα φορά ανέλαβαν εθελοντικά, χωρίς οποιοδήποτε αντίτιμο,
το έργο φορτοεκφόρτωσης της δωρεάς στα Δύο Αοράκια.

Πρόκειται για το 8ο κοντέινερ που φτάνει στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια, με ενέργειες του IOCC. Το δεύτερο που παραλαμβάνει η σημερινή Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, συνεργαζόμενη με τον Δ/ντή του Διεθνή Οργανισμού Ελληνορθόδοξων, κ. Πάνο Κατσαμπάνη και τη συντονίστρια των προγραμμάτων IOCC-Αποστολής, συντοπίτισσα μας, κ. Δέποινα Κατσιβελάκη, τους οποίους ευχαριστούμε και συγχαίρουμε για την άριστη διαδικασία.

Ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και ευημερία σε όλους εκείνους τους Έλληνες της διασποράς και τις οικογένειες τους, που έχοντας τη σκέψη τους στην Ελλάδα και την Κρήτη μας συνέβαλλαν σ αυτήν την πράξη αγάπης, γεφυρώνοντας χιλιόμετρα γης κι αέρα ανάμεσα μας. Η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης θα διασφαλίσει την αξιοποίηση των αναλώσιμων προς όφελος των ασθενών όλης της Κρήτης, τιμώντας την προσφορά των Κρητών, των Ελλήνων, των Ορθοδόξων της Διασποράς».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos