Δώσε μου το χέρι σου…Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για τον Αυτισμό και της συμμετοχής στο Δίκτυο της Διεθνούς Αμνηστίας «Εγώ κι Εσύ», το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Νικολάου και το Ράδιο 104.4, διοργανώνουν ραδιοφωνική εκπομπή την Παρασκευή 2 Απριλίου στις 09:00.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί ζωντανά και στο διαδίκτυο από το live24.gr. Το πρόγραμμα της εκπομπής είναι το εξής:

Τίτλος δράσης-εκπομπής: Δώσε μου το χέρι σου…

  1. Εμμ. Καρτσωνάκης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης.
  2. Αθανάσιος Κατσαγκόλης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λασιθίου.

Κύρια συζήτηση – Θεματικό πλαίσιο Διάρκειας περίπου 60΄

  1. Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Νικολάου: Αγορίτσα Οικονόμου, Γιώργος Μαυροειδής. Αναφορά στην ημέρα, σημασία κοινών δράσεων και συμπράξεων των σχολείων. Αναφορά στο Δίκτυο Διεθνούς Αμνηστίας. Πρωτοβουλία για τη δημιουργία της δράσης.
  2. Μαρία Γιγουρτάκη: Συντονίστρια Ειδικής αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης στο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης. Έχει μετεκπαιδευτεί στο παιδαγωγικό τμήμα του πανεπιστημίου Κρήτης στην ειδική αγωγή με κατεύθυνση τον αυτισμό και τη νοητική υστέρηση και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο διατμηματικών σπουδών από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Έχει μετεκπαιδευτεί στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και στην παιδοψυχιατρική σχολή, στο νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφία στη ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ (ΔΕΠΥ) και στις νευροαναπτυξιακές διαταραχές παίδων και νέων. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Επιστημονικό Συλλόγου Ειδικής Αγωγής (ΠΕΣΕΑ) και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης ΔΕΠΥ. Θέμα ομιλίας: «Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος στο Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα».
  3. Μαρία Χατζηνικολάου: Υπεύθυνη Εκπαίδευσης στα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας. Θέμα ομιλίας: Προσδοκίες του Δικτύου από τη συμμετοχή των μαθητών στο δίκτυο της Διεθνούς Αμνηστίας: «Εγώ κι Εσύ».
  4. Αρετή Μαρματάκη. Υπεύθυνη γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων ν. Χανίων.  Συντονίστρια περιφερειακού Δικτύου Διεθνούς Αμνηστίας. Θέμα ομιλίας: Η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών και των μαθητών της Κρήτης για το δίκτυο της Διεθνούς Αμνηστίας.
  5. Στεύη Κίτσου: Δικηγόρος, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στα Media (University of Sussex) και το Διεθνές Δίκαιο (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Από το 2014 ασχολείται ενεργά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμμετέχοντας σε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, είναι μέλος του Παρατηρητηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ συμμετέχει στο ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου από το 2017 και στο Σημείο για τη Μελέτη και την Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς. Η ερευνητική της δραστηριότητα επικεντρώνεται στις διακρίσεις και, ειδικότερα, στη ρητορική μίσους στο ψηφιακό περιβάλλον. Θέμα ομιλίας: «Δικαιώματα ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα – Θεσμικό πλαίσιο».
  6. ΕΕΕΕΚ Πυλαίας – Χορτιάτη1ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας –Χορτιάτη: Στη συζήτηση η Διευθύντρια κ. Κουρτίδου Σοφία, Φιλόλογος και ο κ. Παπαλουκάς Γεώργιος, Κοινωνικός Λειτουργός. Θέματα ομιλίας: 1) Το ανθρωπιστικό μήνυμα ενσυναίσθησης και υποστήριξης για τα δικαιώματα των ατόμων με αυτισμό μέσα από το παραμύθι του ΕΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου και τη Σύμπραξη όλων των σχολείων. 2) Προοπτική ενός καλύτερου μέλλοντος για την εκπαίδευση και ζωή των ατόμων με αυτισμό. Σταθερότητα στο εκπαιδευτικό τους περιβάλλον χωρίς εναλλαγές εκπαιδευτικών που τους αποδιοργανώνουν. Λειτουργία αυτόνομης διαβίωσης με προσωπικό βοηθό για να λυτρωθούν και οι γονείς από το άγχος του: «μετά το σχολείο, τι».
  7. Γυμνάσιο Κανδάνου: Χαλκιαδάκη Δήμητρα, Φιλόλογος ΕΑΕ. Θέμα ομιλίας: “Πώς  επιτυγχάνεται η Συνεκπαίδευση των παιδιών με Αυτισμό στη Γενική Εκπαίδευση και πως μπορεί να βοηθήσει η Παράλληλη Στήριξη;
  8. Τζένη Γιανναδάκη + Ομάδα μαθητών: Φιλόλογος 2ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου. Θέμα ομιλίας: «Οικογένεια και παιδί με αυτισμό».
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos