Εικονική Μαθητική Επιχείρηση StandbyMe του ΓΕΛ Επισκοπής

Με χαρά σας γνωστοποιούμε την πρόκριση του Λυκείου Επισκοπής στα 20 καλύτερα σχολεία της Ελλάδας στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, Junior Achievement Greece. Oι μαθητές της Α΄ Λυκείου με την στήριξη των εκπαιδευτικών Βουζαξάκη Γιώργου, Γιαννακόπουλου Νίκου και Μαραγκάκη Κυριακής δημιουργήσαν την εικονική επιχείρηση StandbyMe και συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μαθητική Εικονική Επιχείρηση και στον Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας.


Πρόκειται για μια καινοτόμα ηλεκτρονική πλατφόρμα (https://standby-me.weebly.com/) που παρέχει δωρεάν ψυχολογική στήριξη σε εφήβους νέους σε ζητήματα άγχους, ενδοοικογενειακής βίας, εξαρτήσεων/εθισμού και κατάθλιψης.

Στην πλήρως λειτουργική πλατφόρμα της StandbyMe ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει αξιόπιστες και έγκυρες πληροφορίες για τα ζητήματα που τον απασχολούν όπως άρθρα, βίντεο και αληθινές μαρτυρίες.

Επίσης μπορεί να κλείσει ραντεβού για δωρεάν on-line συνεδρίες επιλέγοντας ειδικό από μία λίστα εξειδικευμένων ψυχολόγων. Το αντίτιμο των συνεδριών καλύπτεται εξ ολοκλήρου από χορηγίες που συγκεντρώνει η StandbyMe στο πλαίσιο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των επιχειρήσεων.

Βασική αποστολή της StandbyMe είναι η προώθηση του 3ου στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης για την προώθηση της καλής υγείας και ευημερίας αλλά και η ενδυνάμωση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των επιχειρήσεων στο τομέα της ψυχικής υγείας.

Η εικονική μας επιχείρηση δημιούργησε ήδη ένα ευρύ δίκτυο συνεργασίας με ψυχολόγους και συμβούλους προσωπικής βελτίωσης για την πραγματοποίηση συνεδριών άμεσα ή κατόπιν ραντεβού.

Στο δίκτυο αυτό συμμετέχουν επίσης το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου Κρήτης και η Συμβουλευτική Μονάδα Εφήβων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ. Η εικονική μας επιχείρηση επίσης συνεργάστηκε με τοπικές επιχειρήσεις που μπορούν να την στηρίξουν ώστε να παρέχει τις συνεδρίες δωρεάν.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στην πλατφόρμα μας για παραπάνω πληροφορίες. Σημαντική η στήριξη στην προσπάθεια μας και από το Δήμο Χερσονήσου.

Μπορείτε να απολαύσετε το animation διαφημιστικό σποτ της StandbyMe: https://www.youtube.com/watch?v=tcqZlv29v10 . Χρειαζόμαστε την ψήφο σας στο Διαγωνισμό Καλύτερο Promo Video Μαθητικών Εικονικών Επιχειρήσεων 2021 για να μπούμε στις 10 καλύτερες μαθητικές εικονικές επιχειρήσεις!

Ψηφίστε μας εδώ: https://jagreece.org/promovoting/σελίδα-ψηφοφορίας/

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εικονικής Επιχείρησης υλοποιείται στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία 15 χρόνια με την έγκριση του ΙΕΠ/Υπουργείου Παιδείας και είναι μέρος του Ευρωπαϊκού προγράμματος Εικονικής επιχείρησης. Σκοπός είναι οι μαθητές να βιώσουν τις διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας μιας επιχείρησης. Το σύνολο των δραστηριοτήτων εξοικειώνει τους μαθητές με βασικές οικονομικές έννοιες, το ρόλο των επιχειρήσεων καθώς και την αξία της κοινωνικής καινοτομίας. Στην τελική φάση του προγράμματος Εικονική Επιχείρηση θα προκριθούν 10 μαθητικές επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα και εκεί θα αναδειχθεί η εικονική επιχείρηση που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό.

Σας ευχαριστούμε πολύ.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΛ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΓΚΑΦΟΥΡΑΚΗΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos