Εκδίκαση στο ΣΤΕ για το Καθολικό στις 6 Ιουνίου 2022. Γιατί δεν το ξέρει κανείς;
γιατί δεν γνωρίζει κανείς την ύπαρξη του εγγράφου του ΣτΕ;;;;

Τυχαία, μετά από αίτηση μου πήρα το παρακάτω έγγραφο από το Δ.Λ.Τ.Α.Ν. του οποίου είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Είναι ενημερωτικό έγγραφο από το ΣΤΕ, για το θέμα του Καθολικού, με αριθμό πρωτοκόλλου του Λιμενικού Ταμείου όπως φαίνεται 30/3/2022 με το οποίο ζητάει να προσκομιστεί ότι αφορά την αίτηση της TEIM BLUE GR A.E. για το θέμα την άρση της απαλλοτρίωσης.

Μέσω της αίτησης η εταιρεία ζητάει την ακύρωση της «σιωπηρής άρνησης» και προφανώς την διεκδίκηση της έκτασης. Δηλαδή, επειδή μετά την λήψη της θετικής απόφασης κατά πλειοψηφία από το Λ.Τ. και την ακύρωση της, καθώς παρουσιάστηκε το θέμα από τον Δήμαρχο, δεν ξανασυζητήθηκε, δεν δόθηκε επίσημη απάντηση όπως υπάρχει νομική υποχρέωση. Με αυτό το έρεισμα εκδικάζεται η υπόθεση στις 6 Ιουνίου 2022.

Σήμερα έχουμε 18 Μαϊου 2022 και αυτό το έγγραφο το οποίο είναι ΕΠΕΙΓΟΝ δεν έχει μπει προς συζήτηση στο Λ.Τ. ή στον Δήμο. Προσωπικά δεν γνώριζα καν την ύπαρξη του παρότι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Μετά από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της άρσης της απαλλοτρίωσης, καθώς και την εναντίωση της τοπικής κοινωνίας, θα γίνει η δίκη στο ΣΤΕ ερήμην μας επειδή δεν το έχουμε συζητήσει; Γιατί δεν έγινε την επομένη αυτής της αίτησης συνεδρίαση στο Λ.Τ. να παρθούν δραστικές αποφάσεις υπεράσπισης του χώρου; Ενάμιση μήνα μετά το πρωτόκολλο και 3 εβδομάδες πριν την εκδίκαση και εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα; Θα παραστεί κάποιος για να δωθεί τουλάχιστον αναβολή και να προετοιμαστεί κατάλληλα το Λ.Τ.;

Ρουκουνάκη Μαρία

Πολ. Μηχανικός ΔΠΘ

Μέλος Δ.Σ. Δ.Λ.Τ.Α.Ν.

Το έγγραφο του Σ.τ.Ε.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos