ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Charles Weber «Εικονοστάσια»

Ο Charles Weber γεννήθηκε στη Γενεύη το 1947 και σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της ίδιας πόλης. Ξεκίνησε τη φωτογραφική του καριέρα ενασχολούμενος με την φωτοδημοσιογραφία.

Συνεργάστηκε με το φωτογραφικό πρακτορείο Gamma του Παρισίου και με το Δήμο Γενεύης για την αποτύπωση της αρχιτεκτονικής της πόλης. Εργάστηκε ως Λέκτορας Φωτογραφίας στο Κολλέγιο της Γενεύης. Η δουλειά του έχει αποσπάσει πολλές Ευρωπαϊκές διακρίσεις και εκτίθεται ανά τον κόσμο, από το 1974.(Παρίσι, Γενεύη, Βαρκελώνη, Ουάσιγκτον, Σίδνεϋ, Στρασβούργο, κ.α.)

Κατοικεί μόνιμα στον Άγιο Σύλλα Ηρακλείου και αποτυπώνει με πάθος την Κρήτη μέσα από πρόσωπα, τοπία, συνθέσεις και αντικείμενα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκθέσεις του στον Ελληνικό χώρο, αφού το κυρίαρχο στοιχείο τους είναι η Ελλάδα, 1984 Φωτογραφικό Κέντρο Αθηνών  « Εικονοστάσια» με ασπρόμαυρες φωτογραφίες, 2013 Μουσείο Μπενάκη, «Τα ελληνικά» με επτά ενότητες και 150 φωτογραφίες, 2021«Άγιος Σύλλας» Φωτογραφική Μπιενάλε Θεσσαλονίκης.

Το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Νεάπολης, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, έχει την τιμή να φιλοξενεί το φετινό καλοκαίρι  τη συλλογή Εικονοστάσια  με 14 έγχρωμες φωτογραφίες από τους δρόμους της Κρήτης και οπτική υπομνηματική αναφορά στις παλαιές ασπρόμαυρες, στο πλαίσιο των πολιτιστικών και εικαστικών εκδηλώσεων, που οργανώνει κάθε χρόνο.

Την Τετάρτη 3 Αυγούστου και ώρα 20.30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης στον ατμοσφαιρικό αύλειο χώρο του Μουσείου με ομιλητή τον αρχιτέκτονα κ. Οδυσσέα Σγουρό, ο οποίος, με την διεισδυτικότητα που τον διακρίνει και τη γνώση που κατέχει επί των εικαστικών και εν γένει πολιτισμικών  θεμάτων, θα μας οδηγήσει στα ενδότερα της φωτογραφικής τέχνης του σπουδαίου καλλιτέχνη. Φυσικά τον τελευταίο λόγο θα έχει ο ίδιος ο κ. Weber,  ο κατ’ επιλογή συμπολίτης μας, ο οποίος και θα συνομιλήσει με τους επισκέπτες στη συνέχεια με ένα ποτό.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά από 10.00- 15.00 καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου. Για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο κατόπιν συνεννόησης.

Σημ.: παρακαλούμε οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους ένα ελαφρύ επανωφόρι, καθότι το αεράκι στη Νεάπολη είναι σύνηθες.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos