Ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά
ελαχιστοποιώντας το πρόβλημα των ελλείψεων; …. Photo by Pixabay on Pexels.com

Εν συνεχεία της ερώτησης με αριθμό πρωτ. 2886/03/02/2022, ο Φαρμακευτικός  Σύλλογος Ηρακλείου, που  εκπροσωπεί 330 επιστήμονες φαρμακοποιούς αναφέρει ότι είναι απαράδεκτη και  περιφρονητική η συμπεριφορά της πολιτείας στις συνεχείς τους εκκλήσεις και αναφορές για τις ελλείψεις των φαρμάκων. Ένα πρόβλημα που προκαλείται εν μέρει από τις διεθνείς συγκυρίες στην παγκόσμια αγορά του φαρμάκου, προκαλείται όμως σε μεγάλο βαθμό και από την ατολμία των αρμόδιων φορέων να ελέγξουν και να αποδώσουν την πραγματική ευθύνη σε εγχώριους παράγοντες οι οποίοι μένουν στο απυρόβλητο και έξω από την εφαρμογή των νόμων που διέπουν την ελληνική αγορά του φαρμάκου.

Δεδομένου ότι η Δημόσια Υγεία αποτελεί μια από τις πρώτες προτεραιότητες μιας ευνομούμενης πολιτείας, η οποία οφείλει να παρέχει στους υγειονομικούς όλα αυτά τα εφόδια που χρειάζονται για να την υπηρετήσουν προς όφελος των ασθενών.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Θα προχωρήσετε στην πλήρη εφαρμογή των σχετικών νόμων που αφορούν την ελληνική αγορά του φαρμάκου, την στελέχωση του ΕΟΦ και όλων των αρμοδίων φορέων με προσωπικό που θα επιτελεί το ελεγκτικό έργο, την πλήρη διαφάνεια στις όποιες συναλλαγές αφορούν τα φάρμακα,   και τον εμπλουτισμό του σημερινού νομοθετικού πλαισίου που θα εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή φαρμακευτική περίθαλψη για τον κάθε ασθενή, ελαχιστοποιώντας το πρόβλημα των ελλείψεων;

Ο ερωτών βουλευτής

Γεώργιος Λογιάδης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos