Ενημέρωση για τη λειτουργεία των νεοϊδρυθέντων δομών εκπαίδευσης της ΔΔΕ Λασιθίου
από την ενημέρωση

Πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Διευθυντή της ΔΔΕ Λασιθίου κ. Αθανάσιου Κατσαγκόλη, συνάντηση στην αίθουσα τηλεδιασκέψεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, των Διευθυντών/ντριών των νεοϊδρυθέντων Εργαστηριακών Κέντρων Νεάπολης και Ιεράπετρας, των ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας, του Π.ΕΠΑ.Λ. Νεάπολης, του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Ιεράπετρας και του ΔΙΕΚ Αγίου Νικολάου.

Τη συνάντηση χαιρέτισε διαδικτυακά ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης,  Δια Βίου Μάθησης & Νεολαίας  του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Γεώργιος Βούτσινος, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην ίδρυση των νέων δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βούτσινος ανέφερε ότι «με την ίδρυση του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. Νεάπολης σε ένα εξαιρετικό σχολικό συγκρότημα που δύσκολα συναντάς, του νέου Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο Π.ΕΠΑ.Λ. Νεάπολης και την ίδρυση των δύο Εργαστηριακών Κέντρων σε Νεάπολη και Ιεράπετρα, αναβαθμίζεται συνολικά η Επαγγελματική Εκπαίδευση στο Λασίθι. Επίσης, οι χρηματοδοτήσεις τόσο για τα ΕΚ  όσο και για τα Πρότυπα ΕΠΑΛ (25 συνολικά)  έχουν δρομολογηθεί με την κατάθεση των αντίστοιχων τεχνικών δελτίων». Τέλος, ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους καλή σχολική χρονιά.

Στη συνέχεια ο κ. Κατσαγκόλης αφού ευχαρίστησε τον κ. Βούτσινο για την αρωγή και την αμέριστη συμπαράστασή του όλο αυτό το διάστημα, ανέλυσε τον τρόπο συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων σχολικών μονάδων, αναλύοντας λεπτομερώς επιμέρους ζητήματα.

Τέλος ακολούθησε διάλογος με τα στελέχη που συμμετείχαν στη συνάντηση για την οργάνωση και την εύρυθμη λειτουργία των Σχολικών τους Μονάδων τη νέα σχολική χρονιά.

Εκ της Διευθύνσεως Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos