Ενημέρωση για το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές
από την τηλεδιάσκεψη

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 09/04/2021 στα γραφεία του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας με θέμα το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές. Η σύσκεψη έγινε μεταξύ του Προϊστάμενου Τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής κ. Πασβαντίδη Χαράλαμπο και εκπροσώπων φορέων άμεσα ή έμμεσα εμπλεκομένων με τον θεσμό των Λαϊκών Αγορών.

Αναλυτικά συμμετείχαν:

  • Ο πρ. Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Γαϊτάνης Ιωάννης
  • Ο πρ. Αγροτικής Επιτροπής  Δήμου Ιεράπετρας κ. Παπαδάκης Νεκτάριος
  • Η πρ. Συλλόγου Παραγώγων Λαϊκών Αγορών Ν. Λασιθίου κ. Μπαγορδάκη Εριέττα.
  • Ο Πρ. Συλλόγου Κρητών Παραγώγων- Πωλητών Λαϊκών Αγορών κ. Δασκαλάκης Ανδρέας, μαζί με τον γραμματέα του φορέα κ. Πλευράκη Αντώνη καθώς και ο κ. Μιχαλάκης Εμμανουήλ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκαν από τον κ. Πασβαντίδη τα άρθρα που ενώ υπήρχαν στο αρχικό Νομοσχέδιο, στη συνέχεια απορρίφθηκαν ως μη εφαρμοστέα, κυρίως λόγω των έντονων αντιδράσεων από τους παραγωγούς.

Ακολούθησε συζήτηση για ορισμένα ακόμα σημεία που συνεχίζουν να δημιουργούν εντάσεις και που οι εκπρόσωποι των Λαϊκών Αγορών συνεχίζουν την διεκδίκηση τους.

Κλείνοντας, ο  κ. Πασβαντίδης αναφέρθηκε ότι είναι υπέρμαχος της εξεύρεσης λύσης αμοιβαία αποδεκτής μεταξύ των μερών και θα συνεχίσει να μεταφέρει τα προβλήματα προς την ηγεσία του Υπουργείου  Εμπορίου με τελικό στόχο την ολοκλήρωση ενός νομοσχεδίου που θα είναι προς όφελος όλων των εμπλεκομένων στις Λαϊκές Αγορές.

Εκ του Δ.Σ.

  Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γεν. Γραμματέας
Γαϊτάνης Ιωάννης                                                                   Βιαννιτάκης Μιχαήλ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos