Ενημέρωση σχετικά με την Ποιότητα Νερού στο Ίστρον
Η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. θα συνεχίσει τους συχνούς εργαστηριακούς ελέγχους

Επανειλημμένοι εργαστηριακοί έλεγχοι ποιότητας νερού που ακολούθησαν το περιστατικό επιμόλυνσης του νερού στην περιοχή Ίστρον Καλού Χωριού, δείχνουν ότι όλα τα δείγματα δεν εμφανίζουν επιμόλυνση.

Όμως η ακριβής θέση διασύνδεσης των δικτύων ύδρευσης και άρδευσης που προκάλεσε την επιμόλυνση, δεν έχει εντοπισθεί παρά τους ελέγχους.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. θα συνεχίσει τους συχνούς εργαστηριακούς ελέγχους ποιότητας νερού δικτύου ύδρευσης.

Με σκοπό να γίνουν οι  απαραίτητοι έλεγχοι, καθώς και να αποτραπούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον, κάθε ιδιοκτησία η οποία είναι συνδεμένη με το δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. αλλά ταυτόχρονα αρδεύεται από το δίκτυο του Τ.Ο.Ε.Β. (ή οποιοδήποτε άλλο ιδιωτικό δίκτυο, πχ πηγάδι) θα πρέπει να δηλωθεί άμεσα από τον ιδιοκτήτη της, στην υπηρεσία μας,  με σκοπό να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι αλλά και να προβλεφθούν οι ασφαλιστικές δικλίδες που θα αποτρέψουν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.  

Η παραπάνω δήλωση θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τις 15/7/2022 είτε τηλεφωνικά στο 2841082720 είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση deyaan.info@ gmail.com  Τονίζεται για ακόμη μία φορά ότι η με οποιοδήποτε τρόπο σύνδεση (βάνες, ανεπίστροφες κ.α.) μεταξύ των δικτύων ύδρευσης και άρδευσης, μπορεί να προκαλέσει σοβαρό υγειονομικό πρόβλημα, είναι παράνομη κι ως παράνομη θα αντιμετωπίζεται με επιβολή σημαντικού προστίμου ή και διακοπή της υδροδότησης.

Ο Γενικός Διευθυντής

Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν.

Γιάννης Πεδιαδίτης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos