ΕΟΣ Λασιθίου στο φαράγγι της Σαρακίνας
μέσα στο φαράγγι της Σαρακίνας

Ο Ε.Ο.Σ. Λασιθίου διοργανώνει για τα μέλη του την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021, διάσχιση στο φαράγγι της Σαρακίνας στους Μύθους της Ιεράπετρας. Το φαράγγι της Σαρακίνας (ντόπιοι το ονομάζουν και φαράγγι του Σαραντάπηχου) είναι ένα μικρό φαράγγι με άγρια ομορφιά που τροφοδοτείται με νερό σχεδόν όλο το χρόνο από τον ποταμό “Κρυοπόταμο”.

Το φαράγγι στο ξεκίνημα του είναι πλούσιο σε βλάστηση, ενώ στην συνέχεια ελίσσεται ανάμεσα σε πανύψηλα κάθετα πρανή που δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σκηνικό.

Η διάσχιση θα ξεκινήσει από την βόρεια είσοδο, θα ακολουθήσει τον ροή του νερού, μέσα στην εντυπωσιακούς βράχινους σχηματισμούς και τα πανύψηλα τοιχώματα  και θα βγούμε στην νότια πρώτη έξοδο του στο σημείο που έχει δημιουργηθεί ένα μικρό φράγμα.

Ωρες πορείας -4

Βαθμός δυσκολίας -2

-Απαραίτητος εξοπλισμός : ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, καπέλο, νερό, σνακ, αντηλιακό. Καλό θα ήταν να έχουμε  ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια, κάλτσες και ρούχα σε περίπτωση που βραχούμε (θα χρειαστεί να ανεβοκατεβαίνουμε τους βράχους στην κοίτη του σε πολλά σημεία)

-Aναχώρηση  από Άγιο Νικόλαο την Κυριακή στις 07:30  μπροστά από τον Λασιθιώτικο φούρνο .

-Η μετακίνηση θα γίνει με δικά μας μέσα (4 άτομα εντός του αυτοκινήτου)

-Αρχηγός : ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΚΑΚΗΣ

-Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Παρασκευή βράδυ 16/07/2021 στο mail του ΕΟΣ Λασιθίου eoslasithiou@gmail.com και στα τηλέφωνα: 6948040401 & 6972667591

-ΠΡΟΣΟΧΗ : ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ  ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ (SELF TEST)  ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

– Η εξόρμηση θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες που ισχύουν για τα αθλητικά σωματεία με στόχο την μείωση της διασποράς του κορωνοϊού. Κάθε συμμετέχων/ουσα θα πρέπει να έχει μαζί του/της μάσκα αντισηπτικό και κατά την πεζοπορία θα κρατά τις απαραίτητες αποστάσεις και θα εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας βάση οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

www.eoslasithiou.gr      https://www.facebook.com/eoslasithi

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos