Επίσκεψη στο ΕΠΑΛ Νεάπολης
με τους καθηγητές

Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Διευθυντή της ΔΔΕ Λασιθίου κ. Κατσαγκόλη, και του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Ορφανάκη στο ΕΠΑΛ Νεάπολης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας των τριών συστεγαζόμενων σχολείων (Γυμνάσιο, ΕΠΑΛ και ΓΕΛ Νεάπολης) στο χώρο του ΕΠΑΛ Νεάπολης.

Η πρώτη συνάντηση έγινε με τη συμμετοχή των Διευθυντών/Διευθυντριών και Υποδιευθυντριών, στη συνέχεια με τους συλλόγους Διδασκόντων και τέλος με τα 15μελή Συμβούλια των μαθητών/μαθητριών και των τριών σχολικών μονάδων.

Ο κ. Κατσαγκόλης ανάπτυξε το σκεπτικό της αναβάθμισης των σχολικών μονάδων της ΔΔΕ Λασιθίου σε όλο το νομό ο οποίος μειονεκτεί μέχρι τώρα συγκριτικά με τους άλλους νομούς της Περιφέρειας Κρήτης σε εκπαιδευτικές δομές.

Πιο συγκεκριμένα έχουν γίνει προτάσεις για:

α) την ίδρυση Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ) στην Ιεράπετρα

β) την ίδρυση Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.) στην Ιεράπετρα

γ) την ίδρυση Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.) στη Νεάπολη και

δ) την ίδρυση Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων με τις ειδικότητες Πλοιάρχων και Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού στο ΕΠΑΛ Νεάπολης.

Θα γίνουν από το νέο έτος προτάσεις (Ιανουάριο – Μάρτιο) για ένα Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο όπως και για ένα Πρότυπο ΕΠΑΛ στην ΠΕ Λασιθίου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/μαθήτριες των σχολικών μονάδων εξέφρασαν τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους, ενώ ο Πρόεδρος της ΣΕΔΕΔΑΝ τόνισε ότι η συνύπαρξη των τριών σχολικών μονάδων είναι αποτέλεσμα της ενεργειακής αναβάθμισης που θα ξεκινήσει στο κτιριακό συγκρότημα του Γυμνασίου-ΓΕΛ Νεάπολης. Έτσι οι σχολικές μονάδες της Νεάπολης αναβαθμίζονται συνολικά αν ληφθούν υπόψη και οι εργασίες που έχουν γίνει από τον Δήμο Αγίου Νικολάου στο κτίριο του ΕΠΑΛ.

Εκ της Διευθύνσεως Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου (sch.gr)

Συνάντηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου με τον Αντιδήμαρχο Έργων και Μελετών

η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου καλωσορίζει τους νεοδιόριστους

ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου

Η αντιπεριφέρεια Λασιθίου παρέδωσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στη δευτεροβάθμια

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos