Επίσκεψη της Victoria Hislop στο Οροπέδιο Λασιθίου
Η Victoria Hislop με τον δήμαρχο οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννη Στεφανάκη

Με την γνωστή και αγαπητή συγγραφέα στην Ελλάδα Victoria Hislop συναντήθηκε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λασιθιωτών Αγίου Νικολάου “Δίας” Γιώργος Μπελούκας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Λασίθι, η κα. Χίσλοπ επισκέφθηκε τους χώρους όπου πραγματοποιούνται οι αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες. Το ανασκαφικό έργο συνεχίζεται μετά από 100 χρόνια,  από την τελευταία ανασκαφή, με αποκλειστική χρηματοδότηση του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και την επίβλεψη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η γνωστή συγγραφέας του βιβλίου “Το Νησί”,  που έχει μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες και γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση και από το τηλεοπτικό κοινό ως σειρά, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο ξεναγήθηκε από την Χρύσα Σοφιανού στον αρχαιολογικό τόπο γέννησης του Δια. Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης της ευχήθηκε η καινούρια τηλεοπτική της σειρά που θα ξεκινήσει να προβάλλεται με τίτλο “Καρτ Ποστάλ” να έχει την ίδια τηλεοπτική αποδοχή και επιτυχία.

Η συγγραφέας από την πλευρά της ευχαριστώντας για την υποδοχή και την φιλοξενία τον Δήμαρχο, δήλωσε εντυπωσιασμένη από τον τόπο, τους αρχαιολογικούς του χώρους από την περίοδο του Μινωικού Πολιτισμού, από την ιστορία, την παράδοση του Λασιθίου, την φυσική ομορφιά της περιοχής και τους ανθρώπους της.

Η κα. Hislop που έχει συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην προβολή ευρύτερα της Κρήτης, του τουρισμού της, από το συγγραφικό της έργο που έχει μεταφερθεί στην τηλεοπτική οθόνη αναχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις από την φιλοξενία που της επιφυλάχθηκε στο Οροπέδιο Λασιθίου, το τοπίο, τους μύθους που το πλαισιώνουν και τις αρχαιολογικές έρευνες που είναι σε εξέλιξη και υποσχέθηκε ότι τους επόμενους μήνες θα επισκεφθεί και πάλι την περιοχή.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos