Επισφραγίστηκε η συνεργασία με τους αδελφούς Δήμους
οι εκπρόσωποι πριν την αναχώρηση

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα (31/10) στο Δημαρχείο Αγίου Νικολάου, ο αποχαιρετισμός των αντιπροσωπειών δυο εκ των τριών αδελφοποιημένων Δήμων ( Άγιος Δομέτιος – Ramniku Valcea ) που επισκέφθηκαν τις τελευταίες ημέρες τον Δήμο, προκειμένου σύμφωνα με το πρωτόκολλο να παρευρεθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και στην υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας με τον Δήμο Κορυδαλλού.

Η αδελφοποίηση με τον Δήμο Αγίου Δομετίου της Κύπρου (1993) καθώς με με την Ρουμανική πόλη Ramniku Valcea (2018), επιβεβαιώνει – όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός -την πορεία μιας γόνιμης και ουσιαστικής σχέσης με τους αδελφούς Δήμους, που ενισχύεται και “τροφοδοτείται” σταθερά χρόνο με τον χρόνο.

Αναφερόμενος στην αδελφοποίηση του Δήμου Αγίου Νικολάου με τον Δήμο Κορυδαλλού, δήλωσε ότι η συνεργασία με τους αδελφούς δήμους διευρύνεται ακόμα περισσότερο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ευτυχή συγκυρία το γεγονός, ότι πολλοί εκ των δημοτών του συγκεκριμένου δήμου έλκουν την καταγωγή τους από την Κρήτη.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση των αντιπροσωπειών, γνωστοποίησε ότι ο Δήμος Αγίου Δομετίου, από την ερχόμενη χρονιά θα ενσωματωθεί στον Δήμο Λευκωσίας και για τον λόγο αυτό πρότεινε την διεξαγωγή εορταστικών εκδηλώσεων, προκειμένου να γίνουν επίτιμοι δημότες και στους δυο δήμους, οι Δήμαρχοι που υπηρέτησαν τον θεσμό της αυτοδιοίκησης από το 1993, αλλά και όσοι παραμένουν στα Δημοτικά Συμβούλια.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos