Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για το εργασιακό νομοσχέδιο

Στο μαύρο καζάνι της εργασιακής ζωής στην Ελλάδα έρχεται το «πικρό νομοσχέδιο» να ολοκληρώσει το «μίγμα της εξαθλίωσης». Η οικονομική κρίση των προηγουμένων ετών, λύγισε, τους εργαζόμενους με υποχρεώσεις και μειωμένα έσοδα, ακολούθησε η πολύμηνη υγειονομική κρίση που δημιούργησε ζητιάνους και υπερχρεωμένους ανέργους, για να περάσουμε στην ανθρωπιστική κρίση  της Πανδημίας της οποίας τα επακόλουθα μόλις και αρχίζουν να διαφαίνονται….

Με την ψυχρή και κοφτερή, ανακοίνωση της Κυβέρνησης, ήρθε σε δημόσια διαβούλευση  το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο μηνών για να επιβεβαιώσει τις διαρροές των προηγούμενων μηνών. Είναι εγκληματικό το μοτίβο της Κυβέρνησης, που συγκαλυμμένο, πίσω από εξορθολογιστικές πρακτικές ,το καταρρίπτει  Παγκόσμιες αξιώσεις εκατό χρόνων!

Η ζούγκλα των εργασιακών αυθαιρεσιών έρχεται συντονισμένα για να διευρυνθεί νομίμος.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΗ, αποφασίστηκε ομόφωνα απ’ όλες τις παρατάξεις ότι εν όψει του νέου αντεργατικού  νομοσχεδίου που παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Εργασίας θα προχωρήσουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σε συντονισμό με την ΓΣΕΕ τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης, τα Σωματεία του νησιού και τους εργαζομένους θα αγωνιστούν αποφασιστικά κατά του υπό ψήφιση νομοσχεδίου ενάντια στο ξήλωμα κάθε εργασιακού δικαιώματος και στην ισοπέδωση των εργαζομένων.

Το ΕΚΗ καταγγέλλει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που κατατίθεται στη Βουλή για:

  • Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.
  • Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
  • Έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.
  • Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.
  • Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα.
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos