Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021 στον δήμο Αγίου Νικολάου

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία με το Υπουργείο  Περιβάλλοντος και  Ενέργειας,       σας καλούν να λάβετε μέρος στις δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της καμπάνιας           Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (ΕΕΚ) 2021 με θέμα «ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Στο πλαίσιο του φετινού θέματος, στόχος της εκστρατείας είναι να κινητοποιήσει όλους τους προηγούμενους και μελλοντικούς συμμετέχοντες, ώστε να λάβουν μέρος στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2021, που μετρά το εικοστό έτος της, με το φετινό σύνθημα «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε Υγιείς». Τα τέσσερα κεντρικά ζητήματα είναι η ψυχική & σωματική υγεία, η ασφάλεια και η αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19. Δεν είναι τυχαίο ότι η ψυχική υγεία είναι ζήτημα που συνιστά προτεραιότητα, καθώς η ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ τάσσεται υπέρ της μεγαλύτερης εστίασης στη σχέση μεταξύ ψυχικής υγείας και αστικής κινητικότητας, ένα θέμα που άρχισε να αποκτά ολοένα μεγαλύτερη σημασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ένα άλλο ζήτημα που συνιστά προτεραιότητα είναι η σωματική υγεία που περιλαμβάνει τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ηχορύπανσης, καθώς και τα οφέλη της ενεργού κινητικότητας. Το ζήτημα της ασφάλειας υπογραμμίζει τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την ασφάλεια των μεταφορών, την ενσωμάτωση των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα και τα εκτεταμένα μέτρα οδικής ασφάλειας στο αστικό περιβάλλον.

Σκοπός των δράσεων είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους. Οι πολίτες παροτρύνονται να παραμείνουν σωματικά και ψυχικά υγιείς ενώ ανακαλύπτουν την ομορφιά της πόλης, της περιοχής ή της χώρας τους και με ορθή επιλογή του τρόπου μετακίνησης αποδεικνύουν το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον και την υγεία όλων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στο σχετικό υλικό που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: http://www.mobilityweek.eu/

ΔΡΑΣΕΙΣ σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν., Δ.Α.Ε.Α.Ν. και Ποδηλατικούς Ομίλους:

  1. ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ “ΔΡΗΡΟΣ” “Οδική ασφάλεια και ποδηλασία”Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021,   ώρα 11.00 στο Δημόσιο Κήπο Νεάπολης
  • ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ  Π.Ο.Α.Ν.

“Δεξιοτεχνία Ποδηλασίας και ποδηλατοβόλτα”

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021,   ώρα 18.00 – 20.00 στο θεατράκι της Λίμνης

Ας συμμετέχουμε όλοι!

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη!

Επιλέγουμε εναλλακτικούς και ασφαλείς, βιώσιμους τρόπους μετακίνησης στην πόλη μας!

Με εκτίμηση

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos