Ευχαριστήριο για την φιλοξενία των εκπροσώπων του Δήμου Αγίου Δομετίου
στη Παναγία τη Κερά στη Κριτσά

Τον Άγιο Νικόλαο επισκέφτηκε αποστολή από τον Δήμο Αγίου Δομετίου προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου αλλά και να έρθει σε επαφή με τα παραδοσιακά μας ήθη κι έθιμα με μεγάλη επιτυχία, όπως αναφέρεται στο έγγραφο που απέστειλε ο Δήμαρχος Αγίου Δομετίου στον Δήμαρχο κ. Αντώνη Ζερβό προκειμένου να τον ευχαριστήσει.

Η αποστολή αποτελούνταν από τρεις δημοτικούς συμβούλους, τρεις δημοτικούς υπαλλήλους και μια εξωτερική συνεργάτη του Δήμου Αγίου Δομετίου.

Ο θεσμός των αδελφοποιήσεων, ξεκίνησε πριν 30 χρόνια με σκοπό να έρθουν σε επαφή κοινότητες και περιοχές της Ευρώπης μεταξύ τους, προκειμένου να δημιουργηθούν δεσμοί που θα οδηγούσαν αργότερα και σε συνεργασίες – προτάσεις σε κοινά ευρωπαϊκά προγράμματα. Ενώ είναι γεγονός πως σε ανθρώπινο επίπεδο η αδελφοποίηση αυτή δημιούργησε διαχρονικές φιλίες, δυστυχώς όσες προσπάθειες έγινα για από κοινού χρηματοδότηση προγραμμάτων δεν ευοδώθηκαν.

Στην παρούσα επίσκεψη, πέραν της συμμετοχής στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου και στο εθιμοτυπικό συμβούλιο που την ακολούθησε, η αποστολή επισκέφθηκε τον Συνεταιρισμό Γυναικών Κριτσάς, τον Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Κριτσάς και την εταιρεία Bioaroma, ερχόμενη σε επαφή με τρεις διαφορετικές παραγωγικές μονάδες του τόπου που συνδυάζουν την βιώσιμη ανάπτυξη σε συνδυασμό με την παράδοση και τα τοπικά προϊόντα.   

Επίσης στα πλαίσια της γνωριμίας με τον τόπο, η αποστολή επισκέφτηκε το Λαογραφικό Μουσείο Νεάπολης, το Μουσείο Βοτάνων “Ροδάνθη” στην Κριτσά, το Καθαρό Κριτσάς, τη Σπιναλόγκα και τις Ιερές Μονές Αρετίου και Κρεμαστών.

Ευχαριστήριο για την φιλοξενία των εκπροσώπων του Δήμου Αγίου Δομετίου
όλοι μαζί……

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχημένη φιλοξενία και συγκεκριμένα:

Το ξενοδοχείο Minos Beach Art Hotel και προσωπικά την κ. Τζίνα Μαμιδάκη και τον Δ/ντή της μονάδας κ. Στράτο Πατσάκη για την φιλοξενία.

Το τουριστικό γραφείο Plora Travel και τον Γιώργο Αρετάκη.

Το ξενοδοχείο Blue Palace και τον κ. Κρεμαστιώτη για το γεύμα.

Τον κ. Γιάννη Μαυροειδή για την εκδρομή στην Σπιναλόγκα.

Τον κ. Αφορδακό Στερεό για το γεύμα στο Καθαρό.

Τον κ. Αφορδακό Νίκο για την ξενάγηση στον Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Κριτσάς και για τα δώρα στους επισκέπτες μας.

Τον κ Αφορδακό Γεώργιο για την ξενάγηση στο Μουσείο Βοτάνων

Την κ. Σημαιάκη Μαρία για την ξενάγηση και το κέρασμα στον Συνεταιρισμό Γυναικών Κριτσάς.

Τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιάννη Κοκκίνη για την προσφορά των κερασμάτων στο εθιμοτυπικό συμβούλιο της 28ης Οκτωβρίου.

Τον κ. Μαγουλιανό Γεώργιο για την προσφορά του καφέ και των αφεψημάτων που προσφέρθηκαν.

Τους Μανούσο και Κάλλια Πεδιαδίτη για την ξενάγηση στο  “Bioaroma” και τα δώρα που προσέφεραν στους επισκέπτες μας.

Τους κ. Παπαγιαννάκη Δημήτρη και Μαυροειδή Γιώργο για την ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο Νεάπολης και τέλος την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου καθώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου για την είσοδο και την φιλοξενία στους χώρους ευθύνης τους.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos