Ευχαριστήριο για τη φιλοξενία των εταίρων-σχολείων στα πλαίσια του ERASMUS+ ΚΑ2: «Art of Reading, Reading into Art» του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου
στη πινακοθήκη

Το σχολείο μας είχε τη χαρά να φιλοξενήσει από τις 16 ως τις 20 Μαΐου τις αντιπροσωπείες εκπαιδευτικών και μαθητών της Φινλανδίας-Muijalan Koulu School, Ισπανίας-CRA Elena Fortun και Ιταλίας-Associazione Scuola Montessori από τα σχολεία-εταίρους του προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ2: «Art of Reading, Reading into Art» στο οποίο συμμετέχει.

Στα πλαίσια αυτής της φιλοξενίας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την τελετή υποδοχής το Λύκειο Ελληνίδων και τους: Μόσχου Δημήτρη, Μουστάκα Έλπη, Χριστοφάκη Εργίνα, Σγουρού Τούλα για τους παραδοσιακούς χορούς που παρουσίασαν. Θερμές ευχαριστίες επίσης στο συνάδελφό μας, αξιόλογο μουσικό, Σγουρό Δημήτρη στη λύρα-τραγούδι και το μουσικό Πάγκαλο Μανόλη στο λαούτο, οι οποίοι παρουσίασαν μια γεύση από την κρητική μουσική μας παράδοση.

Την Τετάρτη 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της κοινής εικαστικής έκθεσης με τίτλο «Ταξιδεύοντας με τον ΟΔΥΣΣΕΑ», στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου. Παρουσιάστηκαν δημιουργίες όλων των σχολείων-εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος εμπνευσμένες από το μεγαλειώδες έργο του Ομήρου «Οδύσσεια». Η θεματική της εν λόγω έκθεσης αφορούσε το ταξίδι του Οδυσσέα, πάνω στο οποίο εργαστήκαμε όλα τα σχολεία κατά το σχολικό έτος 2021-2022. Επίσης παρουσιάστηκαν αντιπροσωπευτικά εκθέματα και άλλων λογοτεχνικών έργων των υπόλοιπων χωρών πάνω στα οποία εργαστήκαμε κατά τα σχολικά έτη 2019-2021. Η παρουσία του κοινού και η μεγάλη προσέλευση στην έκθεση ήταν μεγάλη τιμή για μας. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως όσους επίσημους προσκεκλημένους, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αλλά και όσους επισκέφτηκαν την έκθεση τις ημέρες που παρέμεινε ανοιχτή. Να ευχαριστήσουμε επίσης τις νηπιαγωγούς και τους μαθητές του 5ου Νηπιαγωγείου Αγίου Νικολάου για τη συνεισφορά τους στην έκθεση με δικά τους εκθέματα σχετικά με τον Οδυσσέα τα οποία δημιούργησαν εμπνευσμένοι από το πρόγραμμά μας. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους μας Δολαψάκη Δημήτρη και Βαμβακά Ελένη για την επιτήρηση της Έκθεσης την Πέμπτη και Παρασκευή. Ευχαριστούμε τη Φανή Μπατζάκη για τις εκτυπώσεις της αφίσας της έκθεσής μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον ΠΑΟΔΑΝ για την παραχώρηση της Δημοτικής Πινακοθήκης και το Δήμο Αγίου Νικολάου.

Για τις υπόλοιπες δράσεις της εβδομάδας να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της ΔΑΕΑΝ κ.Φαρσάρη Μιχάλη, τους προπονητές SUP, κ. Γρηγοράκη Δημήτρη και κ. Ρουσόγλου Γιάννα και την εταιρεία ΑΛΕΞΑΚΗΣ Α.Ε.-ΞΥΛΕΙΑ.

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δ.Σ. Αγίου Νικολάου και ιδιαιτέρως τις οικογένειες που φιλοξένησαν τους μαθητές των άλλων χωρών την Τρίτη το απόγευμα. Επίσης ευχαριστούμε τα τοπικά ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά για τη συμβολή τους στη διάχυση των δράσεών μας.

Τέλος, οφείλουμε να συγχαρούμε τους μαθητές του σχολείου μας για την προσπάθεια και συνεισφορά τους να υποδεχτούμε, να φιλοξενήσουμε και να ξεναγήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους εκπαιδευτικούς και μαθητές στον τόπο μας.

Η Διευθύντρια Κρυσταλένια Λιανά

και η Παιδαγωγική Ομάδα ERASMUS+

1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos