Ε.Ο.Σ. Λασιθίου εξόρμηση στα Λευκά Όρη
Λευκά όρη, κορυφή

Ο Ε.Ο.Σ. Λασιθίου διοργανώνει για τα μέλη του εξόρμηση στα Λευκά Όρη το διήμερο 9-10 Οκτωβρίου 2021. Η ορειβατική εξόρμηση είναι αφιερωμένη στην μνήμη του αξέχαστου φίλου μας συνορειβάτη  δάσκαλου Γιώργου Λαζόπουλου και  θα περιλαμβάνει ανάβαση σε 4 κορυφές των Λευκών Ορέων  : Γαβαλά 2350μ. Πάχνες 2453μ. Μαύρο Γούργουθο  2453μ. και Μπούρνελο 2352 μ. , σε διαδρομή μήκους  περίπου εννέα χιλιόμετρα, κυκλική, με αφετηρία και τερματισμό  την αρχή του μονοπατιού προς Κατσιβέλι  (λίγο πριν τις Ρουσιές).

Η διάσχιση απευθύνεται σε ορειβάτες έμπειρα μέλη του συλλόγου, με καλή φυσική κατάσταση,  λόγω του ιδιαίτερου πεδίου των Λευκών Ορέων (μεγάλο μέρος της διαδρομής θα είναι σε τραχύ άγριο πεδίο  χωρίς εμφανές μονοπάτι).

 Η αναχώρηση θα γίνει από Άγιο Νικόλαο το Σάββατο 9-10-2021  το πρωί με διανυκτέρευση στην Ανώπολη Σφακίων και επιστροφή το βράδυ της Κυριακής 10-10-2021 .

Τα μέλη του συλλόγου από Οροπέδιο Λασιθίου και το Ηράκλειο θα ενημερωθούν από τον αρχηγό για το σημείο συνάντησης . 

-Κόστος συμμετοχής (διαμονή-μεταβάσεις) εκτιμάται στα 55 €

-Βαθμός Δυσκολίας  : 3

-Ώρες διαδρομής : 7

-Απαραίτητος εξοπλισμός : ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, καπέλο, αρκετή ποσότητα νερού, σνάκ, αντηλιακό, αντιανεμικό αδιάβροχο  μπουφάν και fleece.

-Η μετακίνηση από και προς την Ανώπολη Σφακίων  θα γίνει με δικά μας μέσα (4 άτομα εντός του αυτοκινήτου)

-Από Ανώπολη προς Ρουσιές θα ανέβουμε με αγροτικά αυτοκίνητα.

-Κόστος συμμετοχής (διαμονή-μεταβάση) εκτιμάτε στα 55 €

-Αρχηγός : ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΚΑΚΗΣ 6948040401

-Δηλώσεις συμμετοχής (ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων 20 ), μέχρι Πέμπτη βράδυ 07/10/2021 στο  τηλέφωνο :6948040401 

-ΠΡΟΣΟΧΗ : ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ  ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ (SELF TEST)  ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

– Η εξόρμηση θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες  ισχύουν για τα αθλητικά σωματεία με στόχο την μείωση της διασποράς του κορωνοιού. Κάθε συμμετέχων/ουσα θα πρέπει να έχει μαζί του/της μάσκα αντισηπτικό και κατά την πεζοπορία θα κρατά τις απαραίτητες αποστάσεις και θα εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας βάση οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

ΕΟΣ  ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos