ηλεκτροκίνητα ποδήλατα στο οροπέδιο Λασιθίου
ένα ηλεκτροκίνητο ποδήλατο

Την «πράσινη» τεχνολογία που προστατεύει το περιβάλλον προσφέροντας στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες μοναδική εμπειρία περιηγήσεων, αξιοποιεί ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο υλοποίησης του  ευρωπαϊκού προγράμματος CLEAN ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου στις αρχές του 2021 πρόκειται να αγοράσει ηλεκτροκίνητα ποδήλατα με παράλληλη δημιουργία-εγκατάσταση σταθμών φόρτισης στο Δήμο.  Θα προσφέρεται έτσι μια μοναδική εμπειρία στους πολίτες που θα απολαμβάνουν με «πράσινα» ποδήλατα το φυσικό κάλος και τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής.

Ειδικότερα  έπειτα από αίτημα  του δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη και με την στήριξη του Περιφερειάρχη Κρήτης  Σταύρου Αρναουτάκη  εγκρίθηκε ποσό 80.000 €  για προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών φόρτισης τους, έπειτα από σχετική απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης  Νίκου Παπαθανάση.

«Στόχος μας είναι μέσα από την συμμετοχή στο πρόγραμμα CLEAN, ένας οικολογικά και ενεργειακά καθαρός δήμος. Ο χρήστης με ηλεκτροκίνητα «πράσινα» ποδήλατα θα απολαμβάνει στο μεγαλύτερο ποδηλατοδρόμο της Ευρώπης, το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του δήμους μας. Παράλληλα εντός του 2021 θα αξιοποιήσουμε κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ προκειμένου να υλοποιήσουμε το έργο για την ολοκλήρωση του «πράσινου» ποδηλατοδρόμου στο δήμος μας», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.

Η εισαγωγή νέων τεχνολογιών  με οικολογικό πρόσημο γίνεται στα πλαίσια πολιτικών της δημοτικής αρχής για χρήση φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, την προβολή και προώθηση του αγροτουριστικού προϊόντος της περιοχής δίνοντας στους πολίτες, στους επισκέπτες την δυνατότητα να απολαμβάνουν την παραμονή-περιήγηση τους στις περιοχές του Δήμου Οροπεδίου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos