Ημερίδα για το Δημογραφικό στα Χανιά
από την ημερίδα

Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργάνωσε στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στα Χανιά το απόγευμα του Σαββάτου, ο Σύλλογος Τριτέκνων νομού Χανίων, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια, τον Δήμο Χανίων και την Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ).

Kεντρική ομιλήτρια της ημερίδας ήταν η Δρ. Φαίη Μακαντάση διευθύντρια ερευνών στη “διαΝΕΟσις”, η οποία αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα της υπογεννητικότητας στη χώρα μας, κάνοντας λόγο για μια «βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας».

Επίσης, όσον αφορά την Κρήτη μίλησε ο κ. Κοτσιφάκης από την ΕΛΣΤΑΤ Ρεθύμνου, ο οποίος έδωσε τον τόνο της κρίσιμης οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά κατάστασης, και παρουσίασε τα στοιχεία που δείχνουν πως η Κρήτη έχει από το 2020 περισσότερους θανάτους από γεννήσεις (στην υπόλοιπη  Ελλάδα αυτό είχε συμβεί πριν μια δεκαετία περίπου)

Από την ΟΠΟΤΤΕ  Πρόεδρος κ. Κοντός επισήμανε πως το τρίπτυχο Εργασία – Στέγη – Κοινωνικές υποδομές είναι βασικές προϋποθέσεις για να ξεκινήσει η αντιμετώπιση του Δημογραφικού, και στη συνέχεια κατέθεσε τις προτάσεις των Τριτέκνων για να μπορούν να κάνουν οικογένεια οι νέοι , για να στηριχθούν οι μεγάλες οικογένειες.

Συμμετοχή του Γιώργου Χαβάκη

 Ημερίδα για το Δημογραφικό στα Χανιά
ο πρόεδρος τριτέκνων Λασιθίου Γιώργος Χαβάκης

 Στην εκδήλωση συμμετείχε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος,  Γιώργος Χαβάκης ο οποίος είναι και πρόεδρος του Συλλόγου τριτέκνων Λασιθίου, σημείωσε ότι «το δημογραφικό είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της Ελλάδος και αυτό που ζητάμε είναι να αντιμετωπισθεί με μεγαλύτερη σοβαρότητα από την ελληνική κυβέρνηση για να παρθούν μέτρα μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο δημογραφικού κι εμείς είμαστε εδώ να συμβάλλουμε με ότι δυνάμεις έχουμε όσο μας αναλογεί στην επίλυση αυτού».

Στην ημερίδα έδωσαν το παρών -μεταξύ άλλων- Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, μεταφέροντας χαιρετισμό Του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγένιου.

 οι Βουλευτές Χανίων Μ. Βολουδάκης και Β. Διγαλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Καλογερής, ο Δήμαρχος κ. Σημανδηράκης, η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαλανδράκη, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων κ. Μανωλικάκης . Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ.Ζερβουδάκη Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Νικηφοράκης οΑντιδήμαρχος Κισσάμου κ. Χριστουλάκης Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ. Μαστραντωνάκης.

Την εκδήλωση συντόνισε η φιλόλογος και δημοσιογράφος κα Βίκυ Κόλλια.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos