Ημερίδα με θέμα «Μέσα σταθερής τροχιάς στην Κρήτη | Θέσεις  - Αντιθέσεις – Συγκλήσεις»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής (Π.Σ.Ε.Ο.), συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, τον Δήμο Ηρακλείου και τη Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Ε.Μ.Π. ημερίδα με θέμα:

«Μέσα σταθερής τροχιάς στην Κρήτη | Θέσεις  – Αντιθέσεις – Συγκλήσεις»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτώβρη ημέρα Παρασκευή στις 09:30 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, αίθουσα «Καστελάκη» και θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης εξ αποστάσεως.

Με το βλέμμα στο μέλλον και την ανάγκη της πολυτροπικότητας στην κυκλοφορία, επιστήμονες και πολιτειακοί παράγοντες θα αναπτύξουν την ανάγκη κατασκευής μέσων σταθερής τροχιάς στην Κρήτη ως βασικό σημείο αναφοράς των προσπαθειών για ασφαλείς μετακινήσεις και διαμόρφωση σύγχρονου χαρακτήρα στο νησί.

Αν και η κατασκευή Σιδηροδρόμου στην Κρήτη έχει προταθεί από το 1900, πρέπει να μπει τώρα πιο δυναμικά στην ατζέντα των έργων για το νησί. Συζητάμε πια για σύγχρονο τραίνο που μαζί με τραμ στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης, θα δώσουν απάντηση στις απειλές από την κλιματική κρίση. Η κατασκευή και λειτουργία σε λίγα χρόνια, του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Πεδιάδος στο Ηράκλειο, που σύμφωνα με τις προβλέψεις θα εξυπηρετεί ετήσια 12.000.000 επιβάτες, αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για την προώθηση ενός σιδηροδρομικού έργου που θα διατρέχει την Κρήτη από το ανατολικό στο δυτικό της άκρο.

Με τον τουρισμό και τη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη έχει ήδη αποδειχθεί ότι οι πόλεις στο νησί αδυνατούν να συνεχίσουν να εξαρτώνται από το αυτοκίνητο. Πρόκειται για στόχους ικανούς να κινητοποιήσουν τους πολίτες της Κρήτης. Πρώτοι οι τοπικοί παράγοντες οφείλουν να τους αναδείξουν, ώστε η ελληνική πολιτεία να ευαισθητοποιηθεί.

Το οριστικό πρόγραμμα θα δημοσιευθεί  τις επόμενες μέρες.

Με εκτίμηση

Οργανωτική Επιτροπή

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos