Η βία δείχνει την αρρώστια της κοινωνίας μας!

Οι Πράσινοι υποστηρίζουμε το κάλεσμα για να τιμηθεί η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις), χωρίς συνωστισμό και σεβόμενοι τον αγώνα για ζωή. Όπως είναι γνωστό εφόσον τηρούνται τα μέτρα προστασίας σε εξωτερικούς χώρους ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου είναι μηδαμινός. Η οριζόντια απαγόρευση παρόμοιων εκδηλώσεων δεν βοηθάει στην ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας και εγείρει φόβους για αυταρχικές ρυθμίσεις με αφορμή την πανδημία.

Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να διαψεύσει την κατηγορία ότι χρησιμοποιεί την πανδημία για να περάσει μια αυταρχική ατζέντα χωρίς αντιδράσεις από την κοινωνία. Ας συμβάλλει να τηρηθούν τα μέτρα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης (αποστάσεις, μάσκες κ,ά.) αντί να απαγορεύσει την εκδήλωση, δημιουργώντας χωρίς λόγο μεγαλύτερη ένταση.

Αναρωτιόμαστε γιατί 12 χρόνια μετά από την αναίτια δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου το κράτος συνεχίζει να επιλέγει τη βία; Μήπως γιατί είτε αδυνατεί, είτε συνειδητά αρνείται να σκεφτεί πέρα κι έξω απ’ αυτήν; Οι πολίτες όμως μπορούμε να σκεφτόμαστε πέρα κι έξω από την επιχειρούμενη πολιτική του κοινωνικού αυτοματισμού ! Πέρα κι έξω από το κυβερνητικό παιχνίδι των εντυπώσεων, της επικοινωνιακής διαχείρισης του φόβου, των απαγορεύσεων ενώ παράλληλα προχωρά αντιλαϊκά και αντιπεριβαλλοντικά νομοσχέδια μέσα στην καραντίνα.

Οι Πράσινοι θυμόμαστε τον Αλέξανδρο και κάθε θύμα της αστυνομικής ασυδοσίας αυτές τις μέρες. Γιατί οι συνθήκες που γέννησαν κι ανάθρεψαν το δολοφόνο του παραμένουν δυστυχώς ίδιες κι απαράλλακτες! Κι η βία ως μέσο κυριαρχίας κι επιβολής του ισχυρότερου στον φαινομενικά πιο αδύναμο εξακολουθεί να βαυκαλίζει τα μυαλά των πολιτικά ιθυνόντων.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας αυτές τις μέρες του πόνου για τους χιλιάδες νεκρούς μας από την πανδημία, αυτές τις μέρες της συμπαράστασης στους αποκαμωμένους δημόσιους λειτουργούς του απροστάτευτου Ε.Σ.Υ., σε αυτοσυγκράτηση και εγρήγορση.

Καλούμε τους νεότερους συμπολίτες μας να αναζητήσουμε μαζί το δρόμο της ειρήνης, της συνεργασίας, της βιωσιμότητας, της δημοκρατίας.

Η βία δείχνει την αρρώστια της κοινωνίας μας. Στη βία απαντάμε με λογική!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos