Η Δύναμη του Εμείς, δραστηριότητες συνδυασμού

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Όπως έχουμε προαναγγείλει σε τριμηνιαία βάση για το έτος 2023 θα σας αποστέλλουμε τη δραστηριότητα του Συνδυασμού μας και τις συναντήσεις που κατά καιρούς γίνονται.

Ξεκινάμε, λοιπόν, σήμερα με το πρώτο απολογιστικό μας δελτίο που αφορά την περίοδο από 01/01 έως και 31/03/2022.

Α } ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

Στις 11/02/2022, αποστείλαμε την παρακάτω επιστολή σε όλες τις Σχολικές Δομές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγίου Νικολάου:

«Ονομάζομαι Γουναλάκης Γιώργος, είμαι Πολιτικός Μηχανικός και επικοινωνώ μαζί σας με την ιδιότητά μου ως επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΜΕΙΣ.

Όπως πιθανά γνωρίζετε, ο Συνδυασμός μας έχει ανακοινωθεί εδώ και περίπου τρεις μήνες και όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτόν έχουμε ξεκινήσει την ενημέρωσή μας γύρω από τα τοπικά θέματα.

Το πρώτο θέμα στην ατζέντα μας ονομάζεται ΠΑΙΔΕΙΑ και δη ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ.

Έχουμε ενημερωθεί γενικά για τις δομές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

στα όρια του Δήμου Αγίου Νικολάου, ενώ έχουμε και μία γενική ενημέρωση για τα προβλήματα

που υπάρχουν. Επειδή ο δικός μας τρόπος σκέψης και η δική μας φιλοσοφία διαφέρει αρκετά,

δε θέλουμε να τοποθετηθούμε γενικόλογα και με πολιτικό λόγο -όπου άλλα λέγονται και άλλα εννοούνται- θα παρακαλούσαμε όπως έχουμε από εσάς ένα Υπόμνημα με όλα τα προβλήματα

που αντιμετωπίζετε στη Σχολική Μονάδα σας.

Θα επιθυμούσαμε, η θεματολογία του Υπομνήματος, να είναι ελεύθερη και να μας αναφερθούν, μεταξύ άλλων και  πιθανές σκέψεις σας για βελτιώσεις ή και λύσεις των προβλημάτων σας.

Ακόμα, θα θέλαμε πιθανές προτάσεις από την πλευρά σας, για την εύρυθμη συνεργασία Δήμου

 και Σχολικής Μονάδας σας, ώστε τη σοφία και την εμπειρία σας,

να την αξιοποιήσουμε στο μέτρο του δυνατού.

Αφού λάβουμε την επιστολή σας και την μελετήσουμε, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

ώστε να οριστικοποιήσουμε μία συνάντηση γνωριμίας και συνεργασίας μαζί σας,

σε χρόνο και χώρο που θα οριστεί από εσάς.

Δεσμευόμαστε ότι η επιστολή αυτή, σε περίπτωση που μας δοθεί η δυνατότητα Διοίκησης του Δήμου, θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό, στην κατεύθυνση της επίλυσης των όποιων προβλημάτων αναφερθούν ή και αναδειχθούν κατά τη συνεργασία μας.

Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι δεν είμαστε μάγοι και δε διαθέτουμε μαγικά ραβδιά.

Διαθέτουμε όμως γνώσεις Διοίκησης, όρεξη για δουλειά, αυτιά και μάτια ανοιχτά

και κυρίως διάθεση για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Ελπίζουμε και από την πλευρά σας, να βρούμε την αντίστοιχη ανταπόκριση

 και με την εκλογή μας στις επερχόμενες εκλογές,

 να μπορούμε από κοινού να σχεδιάσουμε την επόμενη ημέρα των παιδιών μας.»

Προς έκπληξή μας, λάβαμε μόνο 4 απαντήσεις, γεγονός που μας προβλημάτισε αλλά, παράλληλα, μας έδωσε ώθηση να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για διαρκή ενημέρωση γύρω από τον ευαίσθητο χώρο της παιδείας, από ανθρώπους που θα είναι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο. Παράλληλα, εμείς συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για επικοινωνία με το κάθε Σχολείο, δεδομένου ότι θεωρούμε πως

είναι διαφορετικό να μαθαίνεις κάποια πράγματα-ακόμη και από συνεργάτες- και διαφορετικό το να βλέπεις ο ίδιος τα θέματα από κοντά. Έτσι, όταν έρθει η ώρα, θα έχουμε τη γνώση και θα μπορούμε να αξιολογήσουμε και να ιεραρχήσουμε σωστά την επίλυση κάθε προβλήματος.

Β} ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ 

Στις 15/02/2022, υπήρξε συνάντηση με το Σύλλογο Εστίασης, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα του Συλλόγου και κατατέθηκε από την πλευρά μας η πρότασή μας για τη διαχείρισης της επόμενης ημέρας.

Γ} ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ 

Στις 16/02/2022, έγινε συνάντηση με την Ομάδα Διάσωσης, κατά την οποία μας έθεσαν τα απίστευταπροβλήματα που αντιμετωπίζουν και, από την πλευρά μας, έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις για την αρχική επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Δ} ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΟΙ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 

Στις 17/02/2022, έγινε συνάντηση με τους Περιπτερούχους Αγίου Νικολάου, οι οποίοι εξέθεσαν τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της Κανονιστικής Απόφασης του Δήμου Αγίου Νικολάου. Από την πλευρά μας, αναπτύξαμε τις απόψεις μας για την παρουσία των περιπτέρων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, σεβόμενοι απόλυτα ότι τα περίπτερα αποτελούν τμήμα της κουλτούρας του τόπου μας.

Ε} ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, 5Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ & 1ο ΕΠΑΛ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 

Στις 14/03/2022, επισκεφθήκαμε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου, το οποίο στεγάζεται σε προκάτ αίθουσες. Ενημερωθήκαμε από τη Διευθύντρια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Από τη δική μας πλευρά, εντυπωσιαστήκαμε από το πώς οι Δάσκαλοι προσπαθούν να κάνουν ευχάριστη την παραμονή των παιδιών σε ένα σχολείο που λειτουργεί κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Στις 17/03/2022 επισκεφθήκαμε το Δημοτικό Σχολείο Καλού Χωριού. Μείναμε έκπληκτοι από τις καλές συνθήκες λειτουργίας του Σχολείου, ενώ μας έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι με πολύ μικρές παρεμβάσεις θα μπορούσε το Σχολείο αυτό να ήταν πρότυπο στην περιοχή του Δήμου μας και, όμως, οι παρεμβάσεις αυτές δεν έχουν δρομολογηθεί.

Την ίδια ημέρα, επισκεφθήκαμε το 1ο ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου, όπου η Δ/ντρια και οι Υποδιευθυντές του Σχολείου  μας ενημέρωσαν για τη λειτουργία του Σχολείου, μας έθεσαν μία σειρά προβλημάτων και προτάσεων ενώ συζητήθηκε και το θέμα των Σχολικών Εργαστηριακών Κέντρων και του Πρότυπου ΕΠΑΛ Νεάπολης.

ΣΤ’} ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ 

Στις 21/03/2022, αποστείλαμε τις ακόλουθες αιτήσεις προς το Λιμενικό Ταμείο:

«Παρακαλούμε πολύ όπως μας χορηγηθεί αντίγραφο του εγγράφου που έχει πρωτοκολληθεί στο Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Αγίου Νικολάου, και πιο συγκεκριμένα του εγγράφου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με το οποίο διαβιβάστηκε στην Υπηρεσία σας η αίτηση της εταιρίας T.Ε.Ι.M. BLUE GR.

Διευκρινιστικά αναφέρουμε ότι θα θέλαμε να μας χορηγηθεί τόσο το αντίγραφο του Διαβιβαστικού του Υπουργείου όσο και της Αίτησης της εταιρίας

Και

«Σας παρακαλώ πολύ όπως μου δοθούν:

  1. αντίγραφα των Συμβάσεων που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στο Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Αγίου Νικολάου και τον Σύμβουλο Κρουαζιέρας κ. Ιωάννη Μπρα.
  2. 2)αντίγραφο του συνόλου των προτάσεων – εισηγήσεων του Συμβούλου Κρουαζιέρας προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου.».

Στις 23.03.2022 και αφού δεν λάβαμε κάποια απάντηση από το Λιμενικό Ταμείο, στέλνουμε επαναληπτική αίτηση:

«Σας παρακαλώ όπως με ενημερώσετε άμεσα για τη χορήγηση αντιγράφων

που έχω ζητήσει σχετικά με την αίτηση της εταιρίας TEΙM BLUE GR.

Όπως γνωρίζετε το θέμα θα επανέλθει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο,

ενώ θα συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου σε έκτακτη συνεδρίαση αυτού

και θα θέλαμε να έχουμε όλα τα στοιχεία υπόψη μας, πριν τοποθετηθούμε ανοιχτά.

Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι εάν δεν τηρηθούν οι ημερομηνίες απάντησης,

προτιθέμεθα να κινηθούμε νομικά έναντι παντός υπευθύνου για τη μη χορήγηση αιτηθέντων εγγράφων ή αιτιολογημένης απάντησης»

Στις 24/03/2022, λαμβάνουμε την υπ’ αρ.πρωτ. 201 απάντηση του Λιμενικού Ταμείο, με την οποία μας γνωστοποιείται πως δεν στοιχειοθετείται έννομο συμφέρον για την παροχή εγγράφων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Στις 30/03/2022, ζητάμε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου προκειμένου να ενημερωθούμε δια ζώσης σχετικά με τα τρέχοντα ζητήματα, αίτημα, ωστόσο, το οποίο παραμένει έως σήμερα αναπάντητο.

Ευχαριστούμε ειλικρινά όλους μας τους συμπολίτες για το χρόνο που μας αφιερώσανε και τις τόσο δημιουργικές μας συναντήσεις, τις οποίες και επιδιώκουμε να συνεχίσουμε. Η Δύναμη του Εμείς παραμένει πάντα στη διάθεσή σας για να ακούσει τυχόν προβλήματα, αστοχίες αλλά και προτάσεις για έναν καλύτερο -για όλους μας- Δήμο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλετε τους όποιους προβληματισμούς ή και προτάσεις σας στο μέιλ μας idinamitouemeis@gmail.com και να ορίσουμε συναντήσεις που μόνο αμοιβαία επωφελείς μπορεί να είναι.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΜΕΙΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos