Η Εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού

η εικόνα του Αγίου

Το εσπέρας της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στο πανηγυρίζον αριστερό κλίτος του Ιερού Ναού Αγίου Μύρωνος, στον συνοικισμό «Πίσσηδες» πόλεως Αγίου Νικολάου, που είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος. Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας εκτίθετο προς προσκύνηση τμήμα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ομίλησε περί των αρετών του βίου του Αγίου Σπυρίδωνος, της φιλανθρωπίας, της ταπεινώσεως, της απλότητος, της υπομονής και της καρτερικότητος μπροστά στις θλίψεις και τις στεναχωρίες της ζωής, αρετές οι οποίες πήγαζαν από την αμέτρητη αγάπη του προς τον Θεό και τον πλησίον.

 

 

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, οι Ακολουθίες του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Νεαπόλεως, παρεκκλησίου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας, χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

Ο σεβαστός Ποιμενάρχης ανεφέρθη εν συντομία στον βίο του χαρισματικού ποιμένος και μετέπειτα Επισκόπου Αγίου Σπυρίδωνος, ενός από τους Οσίους 318 Θεοφόρους Πατέρες της Εκκλησίας, που συνήλθαν εν τη Νικαία Α΄ Οικουμενική Συνόδω.

Υπεγράμμισε δε ότι οι θαυματουργικές του επεμβάσεις στη ζωή των χριστιανών επιβεβαιώνουν τον Λόγο του Χριστού με τον οποίο συστήνει στους Μαθητές Του να μη φοβούνται να ομολογήσουν την αληθινή Πίστη σε εκείνους που την αμφισβητούν, διότι είναι εφοδιασμένοι με την δύναμη και τη σοφία Του. 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos