Η καρδιά της Κρήτης χτυπά δυνατά στο σχολείο μας

Αναμφισβήτητα μια πολυδιάστατη εκπαιδευτική διαδικασία συμβάλλει στη δημιουργία κατάλληλου περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο οι μαθητές μαθαίνουν να εκφράζονται, να συνεργάζονται και να δημιουργούν. Έτσι, πέρα από τη  γνωστική ανάπτυξη  η σχολική εκπαίδευση θέτει βάσεις για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας ενός παιδιού, καθώς μέσα στη σχολική πραγματικότητα, που λειτουργεί ως μικρογραφία της κοινωνίας, ο μαθητής αποκτά συνέπεια, υπευθυνότητα, αυτοεκτίμηση, πειθαρχία και ωριμότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση σημαντικό ρόλο έχουν τα πολιτιστικά προγράμματα, που εκπονούνται κάθε χρόνο στα σχολεία και έχουν ως επιπλέον σκοπό  την ενδυνάμωση της κοινωνικής και της συναισθηματικής νοημοσύνης των μαθητών. 

Τη φετινή σχολική χρονιά στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Η καρδιά της Κρήτης χτυπά δυνατά στο σχολείο μας» η ομάδα της παραδοσιακής μουσικής του 2ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου προσαρμόστηκε στις νέες συνθήκες, που απαιτούσε η νέα πραγματικότητα, και κατάφερε να παρουσιάσει μια αξιόλογη δουλειά.

Στο πρόγραμμα πήραν μέρος μαθητές και από τις τρεις τάξεις του γυμνασίου. Ο καθένας έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, έτσι ώστε να επιτευχθεί ένα όμορφο αποτέλεσμα. Χάρη στην υπομονή, επιμονή, συγκέντρωση στο στόχο, μα πάνω από όλα χάρη στην αγάπη των μαθητών μας για την κρητική παραδοσιακή μουσική και την -ίσως για κάποιους από αυτούς- καθημερινή ενασχόλησή τους με αυτήν, μπορέσαμε παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες, να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας και να πετύχουμε τους στόχους μας.

Η καρδιά της Κρήτης χτυπά δυνατά στο σχολείο μας

Επίλογος της όμορφης συνεργασίας ήταν η ραδιοφωνική εκπομπή στον 104,4, με οικοδεσπότη τον κ. Γεώργιο Τουτουδάκη ,τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την ευκαιρία που έδωσε στους μαθητές μας να έχουν αυτή την πολύτιμη και μοναδική ευκαιρία. Οι μαθητές μας παρουσίασαν τραγούδια που επέλεξαν και για τα οποία συνεργάστηκαν κατά τη διάρκεια του έτους.  Τα παιδιά τραγούδησαν για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό τραγούδια που διάλεξαν μόνα τους, τα οποία ηχογραφήθηκαν και βιντεοσκοπήθηκαν. Αξίζει να σημειωθεί η άψογη συνεργασία των μαθητών και το γρήγορο δέσιμο της ομάδας, καθώς επίσης και η συμβολή της όλης εκπαιδευτικής διαδικασίας στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησής τους.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε θερμά την υπεύθυνη του προγράμματος κ. Γιάννα Παπαδάκη για το χρόνο που διέθεσε στην προετοιμασία της ομάδας. Ευχαριστούμε επίσης και τον κ.Τουτουδάκη Γιώργο για τη ζεστή και  ευγενική  συνεργασία με τους μικρούς μας καλλιτέχνες. Ευχόμαστε ολόψυχα   στους μαθητές μας να συνεχίσουν να τιμούν την κρητική μουσική με σεβασμό στην παράδοση και να μας χαρίζουν  όμορφα μουσικά ταξίδια.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Μετάδοση, Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021, ώρα 18:00

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos