Η κατάσταση στο ΓΝΑΝ δύο εβδομάδες μετά τις 33 αναστολές εργασίας εργαζομένων εξακολουθεί να είναι τραγική

Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Κρήτης  δηλώνει ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού για το sars cov-2, καλεί τους εργαζόμενους και τους πολίτες να εμβολιαστούν οικιοθελώς, και εκφράζει την αντίθεση του στην υποχρεωτικότητα και στις αναστολές εργασίας. 

Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την 1η Σεπτεμβρίου που 33 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου τέθηκαν σε αναστολή, οι επιπτώσεις στη λειτουργία του Νοσοκομείου είναι τραγικές, ενώ ουδεμία προσθήκη προσωπικού έχει γίνει στο Νοσοκομείο με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλα κενά σε κρίσιμες υπηρεσίας και το εναπομείναν προσωπικό να αναγκάζεται από τη διοίκηση σε υπερεργασία.

Μέχρι στιγμής από τους συναδέλφους – ισσες που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας μόνο ένα άτομο έχει εμβολιαστεί και έχει επιστρέψει στην εργασία του και 32 συνάδελφοι-ισσες παραμένουν σε αναστολή εργασίας.

Η κυβέρνηση και η διοίκηση του Νοσοκομείου έλεγαν ότι είχαν σχέδιο για να μη δημιουργηθούν προβλήματα και δυσλειτουργίες λόγω των αναστολών εργασίας, αλλά όπως αποδείχθηκε το μόνο σχέδιο που υπήρχε ήταν αυτό της προσπάθειας κουκουλώματος της κατάστασης, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις της διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ και του διοικητή του ΓΝΑΝ.

Οι επιπτώσεις των αναστολών εργασίας στη λειτουργία του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου εξακολουθούν να είναι τραγικές:

  • Λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού συγχωνεύθηκαν η καρδιολογική με την παθολογική κλινική.
  • Η καρδιολογική κλινική έχει πλέον μόνο δύο ιατρούς 
  • Για να βγουν προσωρινά οι εφημερίες της παθολογικής κλινικής θα γίνονται μετακινήσεις παθολόγων από τα Νοσοκομεία του Ηρακλείου. 
  • Δεν γίνονται τακτικά προγραμματισμένα χειρουργεία, αλλά μόνο έκτακτα. 
  • Στην τεχνική υπηρεσία υπάρχουν πλέον βάρδιες που το Νοσοκομείο δεν καλύπτεται από κανένα τεχνικό.
  • Στη διοικητική υπηρεσία δημιουργούνται κενά σε κρίσιμα τμήματα, στα οποία εφαρμόζονται παράνομα προγράμματα εργασίας για τους εναπομείναντες υπαλλήλους με κομμένα ρεπό.
  • Χωρίς καθόλου διοικητικό προσωπικό έχει μείνει η Γραμματεία της Διεύθυνσης Ιατρικής Υπηρεσίας.
  • Δύσκολη είναι η κατάσταση και στα πλυντήρια του Νοσοκομείου όπου έχουν απομείνει 3 εργαζόμενες .
  • Στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υπάρχει μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, γίνονται διπλοβάρδιες, και το εναπομείναν προσωπικό έχει φτάσει στα όρια της εξάντλησης. 
  • Στα νοσηλευτικά τμήματα γίνονται από τη διοίκηση συνεχώς μετακινήσεις νοσηλευτριών και συνεχίζεται η εφαρμογή εξαντλητικών και παράνομων προγραμμάτων εργασίας σε κάποιες περιπτώσεις.

Με βάση τα παραπάνω ζητούμε

► Να καταργηθεί ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

► Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Όχι στις συμβάσεις με εργολαβικές εταιρίες, έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία.

► Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, να γίνονται περιοδικά ραπιντ τεστ σε όλους τους εργαζόμενους ), να γίνουν προσλήψεις μόνιμου γιατρού εργασίας  και τεχνικού ασφαλείας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στην πανελλαδική στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και στην Παγκρήτια κινητοποίηση σωματείων Νοσοκομείων την Τρίτη 21/9/2021 στις 12.00 στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ.

Εκ του ΔΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos