ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: διαδικτυακές Απάτες  σε ΟΡΓΑΣΜΟ !! ΠΡΟΣΟΧΗ !!

Το ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ στο πλαίσιο της αποστολής του να προστατεύει τους καταναλωτές από τις διάφορες απάτες, μεταξύ των οποίων, και τις διαδικτυακές, οι οποίες βρίσκονται σε οργασμό εσχάτως, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιεί τους καταναλωτές: 

Το 50% απ ότι διαφημίζεται στο διαδίκτυο είναι απάτη. Κάποιες φορές είναι ιδιαίτερα πειστική. Όπως  αυτές οι διαφημίσεις με προϊόντα δια πάσαν νόσον, κανναβινέλαιο, φάρμακο για τον προστάτη και την καρδιά όπου εμφανίζονται καθηγητές να επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα του προϊόντος, το οποίο δεν πωλείται στα φαρμακεία αλλά μόνο διαδικτυακά.

Φυσικά αν ο διαδικτυακός καταναλωτής διέθετε λογική θα σκεφτόταν ότι ένα τόσο καλό προϊόν θα προερχόταν από κάποια επώνυμη εταιρεία με διεύθυνση και τηλέφωνο και ασφαλώς θα είχε άδεια από κάποιον επίσημο φορέα (ΕΟΠΥ ΕΟΦ FDA κάτι τέλος πάντων).

Δυστυχώς οι διαδικτυακοί καταναλωτές, ανταποκρίνονται θετικά σε τέτοιες απάτες και κάνουν τους απατεώνες πλούσιους εις βάρος της τσέπης τους. 

Έχουμε την ικανοποίηση, ότι μετά το ανηλεές κυνηγητό που τους κάναμε σχεδόν εξαφανίστηκαν, διότι εξέδωσε ανακοίνωση για δαύτους τόσο ο ΕΟΠΥ όσο και διεθνείς scam hunters, αλλά αυτό είναι προσωρινό, διότι διαρκώς εμφανίζονται με “νέα” προϊόντα και από διαφορετικούς ιστότοπους. Πρόκειται για Λερναία Ύδρα.

  • Μια άλλη κατηγορία απατεώνων είναι αυτοί που διαπραγματεύονται κρυπτονομίσματα Bit Coin και ειδικότερα το ψηφιακό Yuan. Να έχετε υπ όψιν σας ότι Η Κίνα δεν έχει ακόμα ηλεκτρονικό νόμισμα και όσοι το διαπραγματεύονται διαπραγματεύονται ανύπαρκτο προϊόν. Η YuanPay Group που το διαφημίζει είναι ομάδα διεθνών απατεώνων. Να προσέχετε!

Το διαδίκτυο είναι ένα επικίνδυνο μέρος. Ειδικά για το πορτοφόλι σας.

Αποφεύγουμε κάθε συναλλαγή με άτομα στα οποία δεν έχουμε άμεση πρόσβαση (έδρα όνομα, τηλέφωνο). Δεν αγοράζουμε ποτέ φαρμακευτικά προϊόντα απ το διαδίκτυο, εκτός κι αν διαφημίζονται από Ελληνικά φαρμακεία.  Δεν αγοράζουμε φάρμακα που δεν έχουν άδεια ή τουλάχιστον γνωστοποίηση στον ΕΟΠΥ. 

Έχει παραγίνει το κακό με τους απατεώνες και ξέρουμε ότι πολλοί από εσάς έχουν πέσει θύματα.

Προσοχή!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos