Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Ενεργών Δημοτών Ιεράπετρας
Ιεράπετρα

Έπειτα από χρόνια απουσίας προοδευτικής παρέμβασης και εναλλακτικών προτάσεων στα τοπικά ζητήματα ο Δήμος έχει πέσει σε τέλμα. Χαρακτηριστική είναι η αδιαφάνεια, η παντελής απουσία του απλού κόσμου στην διαμόρφωση και λήψη των αποφάσεων αλλά και η έλλειψη σχεδιασμού τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Τα τελευταία χρόνια επίσης βλέπουμε από τον κεντρικό κρατικό σχεδιασμό μια άνευ προηγουμένου επιδρομή στις κατακτήσεις και στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας καθώς και το ξεπούλημα στο όνομα των «επενδύσεων» του φυσικού περιβάλλοντος. . Ήδη από την προηγούμενη διαχείριση είχε στρωθεί ο δρόμος για την επίθεση που δεχόμαστε, και με πρόφαση την πανδημία η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να ισοπεδώσει ότι έχει μείνει όρθιο έπειτα από 10 χρόνια λιτότητας και μνημονίων, ενώ η αντιμετώπιση της ίδιας της πανδημίας έχει αφεθεί στον επαγγελματισμό και ανθρωπισμό των υγειονομικών.

Εμείς λόγω των παραπάνω κάνουμε ένα πρώτο βήμα και λέμε “έως εδώ!”

Δεν θα είμαστε πια απλοί παρατηρητές των τεκταινόμενων. Πόσο μάλλον όταν αφορά τις ζωές τις δικές μας αλλά και των επόμενων γενεών.

Ξυπνάμε από τον ατομικό μας λήθαργο και διεκδικούμε, συζητάμε, παρεμβαίνουμε και προτείνουμε συλλογικά ένα καλύτερο μέλλον.

Για τους πολίτες και τους κατοίκους της περιοχής μας, για κάθε δημότη, για τον εργαζόμενο, τον αγρότη, τον εργάτη, τον νεολαίο, τον συνταξιούχο,

για ένα βιώσιμο περιβάλλον,

για την κοινωνία που θέλουμε και έχουμε ανάγκη.

Γι’ αυτούς τους λόγους σας καλούμε όλους και όλες στην πρώτη ανοιχτή συζήτηση στις 19/11/2021, ώρα 20:30 στο ξενοδοχείο Άστρον

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos