Καθορίζεται ζώνη λιμένα στα αλιευτικά καταφύγια Ιεράπετρας
αλιευτικό καταφύγιο Παχείας Άμμου

Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής οι αποφάσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας για τον καθορισμό χώρων εξομοιούμενων με ζώνη λιμένα στα αλιευτικά καταφύγια: Παχείας Άμμου, Μακρύ Γιαλού, Φέρμων, Γρα Λυγιάς και Μύρτου του Δήμου Ιεράπετρας.

Όπως υπογράμμισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης με την έγκριση αυτή διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών των αλιευτικών καταφυγίων του Δήμου Ιεράπετρας, ενώ καθορίζονται με σαφήνεια οι χώροι  άσκησης της αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας , αυξάνονται τα έσοδά του από την εκμετάλλευση τους.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε ο κ. Πλακιωτάκης, δίνεται η δυνατότητα στο Λιμενικό Ταμείο να προβεί σε συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών και των προσφερόμενων υπηρεσιών με την εκτέλεση λιμενικών έργων για την εξυπηρέτηση της τουριστικής , αλιευτικής κίνησης και γενικότερα των αναγκών των λιμένων και την ομαλή λειτουργίας τους.

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ανέφερε ότι «μετά την θετική γνωμοδότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Οικονομικών, ακολουθεί η έγκριση των σχετικών αποφάσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης».

από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos